2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sentetik saha için ilk kazma vuruldu

Denizli'nin Akkonak Mahallesi'nde bulunan Doktor Samim Gök Semt Stadı'nın'nın sentetik çim yapılması için start verildi.


Denizli'de ilk sentetik çim semt sahasının yapımı için düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ayvaz Polat, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Feyyaz Ceşen ile vatandaşlar katıldı. ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen törende yaptığı konuşmada, ASKF olarak ilgili birimlerle diyalogları geliştirip, amatör sporun geliştirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Akkonak Stadı'nın sentetik çim yapılmasının amatörler için büyük önem taşıdığını belirten Ceşen, emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli'de spor ve sporcunun geliştirilmesi için çalıştıklarını belirterek, "Denizli'nin tüm semtlerine sayıları 80'e yaklaşan basketbol ve voleybol sahaları yaptık. Gençler kadar ev hanımlarının da spor yapabilmesi için mahallere kültür fizik hareketleri yapabilecekleri aletler koyduk" dedi. Halkın yaptıkları hizmetleri kabul görmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Zeybekci, "Amatör futbolcuların toz toprak içerisinde ve son derece sağlıksız ortamlarda spor yapmasına gönlümüzün el vermesi mümkün değil. Dünyada insanlar hangi şartlarda spor yapıyorsa, benim ülkemin insanları da aynı şartlarda spor yapabilmeli. Biz bunun için çabalıyoruz. Akkonak semt sahasının sentetik çim olması, amatörler spor kulüplerini büyük ölçüde rahatlatacak. Doğan Seyfi Atlı Stadı'nın altındaki bölüme de en kısa sürede ASKF birimlerini de tek çatı altına toplayacak olan bina ile 3 bin kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Yılbaşı günü sayın valimiz ile birlikte sahanın açılışını yapıp soğuk havada futbol oynayacağız" dedi. Törende konuşan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, amatörlerin hizmetine sokulacak olan modern tesislerden Türk sporuna faydalı sporcular yetişmesi dileğinde bulundu. Sporda temel koşulun alt yapının iyi olması olduğunu belirten Vali Erkmen, alın teri dökülen ve emek harcanan tesisleri sporcuların koruması gerektiği dileğinde de bulundu. Vali Erkmen konuşmasında, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından sahaya giren kepçe, dualar eşliğinde çalışmalara başladı.


Yıl sonuna sentetik çime kavuşacak olan statta, bin kişilik tribün, 4 soyunma odası, bay bayan soyunma odaları, sağlık ve lisans kontrol odaları, idari büro ve büfeler olacak. 640 bin YTL'ye mal olacak çalışmalar neticesinde, stada 4 adet 17 metre yüksekliğinde aydınlatma sistemi de kurulacak.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:41:59
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 11:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?