7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Seradan bozma barakada yaşıyorlar

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Taşlıca köyünde iki hafta önce depremde evleri hasar gören köylüler, dağıtılan çadırların su geçirmesi ve içine soba kurulamaması yüzünden seradan bozma barakalarda yaşıyor.



Bazı depremzedeler ise çadırların üstünü naylonla örterek yağmurun etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Depremzedelerden Nihat Baş 4 çocuğuyla birlikte çadırda kalıyor. Ancak, çadırın içine soba kurulamadığı için rutubet oluyor. Nihat Baş, "Çok soğuk oluyor. Yağmur sürekli yağıyor, içine su geçiriyor. Benim daha önce naylon seram vardı, mevsimi geçtiği için bozdum. Sera malzemelerinden bir baraka yaparak içine yerleştim. İçine soba kurarak soğuktan kurtuldum." diyor. Evi ağır hasara uğradığı için kendisine prefabrik ev verilen Özcan Sönmez'in derdi de çadırdakilerden farklı değil. Sönmez de prefabrik evlerde soba kurulamamasından dert yanıyor. Depremde yıkılan evinden topladığı tahtalarla baraka yapmaya çalışan Özcan Sönmez, "Barakada yaşamaya çalışacağım. En azından soba kurma şansımız var." şeklinde konuşuyor.

31 Ekim 2007'de meydana gelen deprem, Çameli ilçe merkezi ile Elmalı, Taşçılar, Kirazlıyayla, Cevizli, Gürsu, Sofular, Emecik, Sarıkavak, Arıkaya ve Karabayır köylerinde etkili olmuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 06:32:54
Güncelleme :15 Kasım 2007 Perşembe 06:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?