7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Serinhisar festivale hazırlanıyor

SERİNHİSAR FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Denizli'nin leblebisiyle ünlü ilçesi Serinhisar, '10. Serinhisar Kültür Sanat ve Leblebi Festivali' için hazırlıkları tamamladı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, bu yıl onuncusu düzenlenecek festivalin renkli geçeceğini söyledi. Geçmiş yıllarda Serinhisar'ı ve leblebisini yeterince tanıtamadıklarını belirten Gemi, "Amacımız Serinhisar ve leblebiyi tüm dünyaya tanıtmak. Kalite ve çeşitlilik anlamında hatırı sayılır bir yere geldik. 10 yıl önce sadece 2 leblebi çeşidi varken şimdi 22 çeşit leblebi üretiyoruz. Serinhisar için leblebi herşeyden önce gelir" dedi.

Leblebinin başkentinin Serinhisar olduğunu iddia eden Başkan Gemi, "Leblebiyle ünlenen Çorum'de leblebi üretilmiyor. Çorum'a leblebiyi biz gönderiyoruz. Günlük 100 ton leblebi üretebiiliyoruz. Serinhisar'da yaklaşık bin kişi bu işten ekmek yiyor" diye konuştu.

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, festivalin 29 Temmuz'da başlayacağını ve etkinlikler kapsamında Ayna grubunun konser vereceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:18:02
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 17:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?