2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sevgilinin ‘cinayet planı’ suya düştü

Denizli'de kendisini terk eden sevgilisi 31 yaşındaki M.E.S.'ye kızan 45 yaşındaki Ü.G.'nin, cinayet planı dolandırıcılıkla son buldu. Ü.G.'nin cinayet için azmettirdiği 31 yaşındaki H.Y. ile M.E.S. arkadaş çıktı.
 
Tetikçi olarak tutulan H.Y. kırmızı boyalarla sahte bir cinayet tertipleyip Ü.G.'den 40 bin YTL kopararak Mercedes marka otomobil aldı. Bir gün sonra öldüğü zannettiği sevgilisinin yaşadığını öğrenen Ü.G., dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.


Akıllara durgunluk veren olay, geçen hafta Denizli'de meydana geldi. M.E.S. 4 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisi Ü.G.'ye başka bir kadına aşık olduğunu anlatıp ayrılmak istediğini söyledi ve evden kovdu. Bunu hazmedemeyen Ü.G. gizlice bir plan yaptı. Sevgilisi M.E.S.'yi öldürtmeyi tasarlayan öfkeli kadın, Aydın'daki tarlasını 46 bin YTL'ye satıp önceden tanıdığı Uşak'ta oturan işsiz H.Y. ile irtibata geçti. M.E.S.'nin oğlunun sevgilisine tecavüz ettiğini ileri süren Ü.G., H.Y.'ye namusunu temizlemesi karşılığında 40 bin YTL vereceğini söyledi. Öfkeli kadın ile H.Y., M.E.S.'nin öldürülmesi konusunda anlaştı.

Ancak, kadından aldığı parayla kendisine Mercedes marka bir otomobil alan H.Y., öldürmeyi tasarlığı M.E.S.'nin eski arkadaşı olduğunu öğrenince işin durum değişti. Bu kez, Denizli- İzmir karayolunda buluşan iki eski arkadaş, öfkeli kadını kandırmak için plan yaptı. H.Y., kırmızı boyayla M.E.S.'nin yüzünü ve göğsünü boyadıktan sonra yere yatırıp cep telefonuyla fotoğrafını çekti. Sözde tetikçi, ölmüş numarası yapan arkadaşının fotoğraflarını da Ü.G.'ye gösterip işi bitirdiğini söyledi ve ortadan kayboldu. Ancak bir gün sonra öldüğünü zannettiği sevgilisini Denizli'de otomobiliyle gezerken gören öfkeli kadın, şaşkına döndü.

Kandırıldığını anlayan Ü.G., bu kez sevgilisinin kendisini öldürtebileceğini düşünüp Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Ü.G., tüm olayı detaylarıyla anlatıp sözde tetikçiye verdiği 40 bin YTL'yi geri istedi. Ancak polis Ü.G., sevgilisi M.E.S. ve H.Y.'yi gözaltına aldı. Zanlılar, sorgularının ardından, cinayete teşebbüs, azmettirme ve dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi.

Birbirlerinden şikayetçi olmayan M.E.S., H.Y. ve Ü.D., olayın da gerçekleşmemiş olması nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 12:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?