2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Seyyar satıcı operasyonu

Denizli Belediyesi zabıta ekibi, tatlı ve börek satışı yapan 7 kişi ile seyyar arabayla çorap, oyuncak ve ayakkabı satan 3 kişiyi yakaladı. 

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yılı fırsat bilerek alış verişin yoğun olabileceği Otogar, Bayramyeri, Devlet Hastanesi gibi yerlerin çevresi ile 55 mahallede denetimlerde bulundu. Her biri 4 kişiden oluşan 3 farklı ekiple yapılan denetimlerde, iş yeri önüne satış malzemesi çıkaran, açıkta gıda maddesi satan, seyyar arabalarla tatlı, börek, oyuncak, şeker, çorap ve ayakkabı satanlar yakalandı. Seyyar arabalarla tatlı börek satışı yapan 7 kişi ile oyuncak, çorap ve şeker satan 3 kişinin satış yapmasına izin verilmedi. 

Bu arada dükkanı önündeki kaldırımı ihlal ederek yaya geçişlerini engelleyen bir iş yeri sahibinin ayakkabıları alındı. Ekipler denetimde ele geçirilen gıda maddelerini imha ederken diğer malları da zabıta deposuna kaldırdı. 

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, 2008 yılının ilk denetimini yılın ilk gününde yaptıklarını belirterek bundan sonra da seyyar satıcılara izin vermeyeceklerini söyledi. Halkın huzurlu ve güvenli şekilde yeni yılını geçirmeleri için zabıtanın üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Akbulut, dilenci ve iş yerlerine yönelik de operasyonlar yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 15:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m sahin IP: 88.236.138.xxx Tarih : 2.01.2008 17:00:56

kaldırmak yerine daha degişik bir yöntem veya sistem uygulanamazmıydı?