3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

SGK'lıların kaplıca tedavi sevinci

Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi ile Umut Termal Otel arasında yapılan anlaşma sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı hastalar kaplıca tedavilerini yaptırabiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık 1.5 yıl önce ailesiyle birlikte 5 gün tatil yaptığı Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki Umut Termal Otel, sosyal güvenceye sahip tüm kaplıca tedavisine ihtiyacı olan hastalara hizmet veriyor.

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve yerli hastalar kadar yurt dışından gelen hastaların da tedavi gördüğü Umut Termal Otel, son zamanlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı hastaların da göz bebeği haline geldi. Çamur banyosu, fizik tedavi, kaplıca ve kür hizmetleriyle hastalara hizmet veren otelde, bel ve boyun ağrıları, eklem kireçlenmeleri, romatizmalar, adale ve eklem ağrıları, sivilce, sedef, egzema, uyuz gibi rahatsızlıklarda yetkili tıp uzmanları sağlık hizmeti veriyor.

Program dahilinde tedavilerini yaptıran hastalar, devletin bu imkanı kendilerine sağlamasından dolayı mutlu olduklarını söylediler. Nevşehirli olan ve Hollanda'da çalışan gurbetçi Ali İhsan Arık, tedavi amacıyla Türkiye'ye geldiğini ve Umut Termal Otel'de tedavi gördüğünü belirterek, "Tavsiye üzerine bu tesise geldim. Buradaki tedavi hastalığıma iyi geliyor. Yaklaşık bir haftadır buradayım ve tedavim sürüyor. Tesisin imkanları çok iyi. Burada çamur banyosu, masaj terapisi alıyor ve termal sulara giriyorum. Rahatsızlığımı giderecek tedavilerimi yaptırıyorum. Diz, omuz ve boynumda ağrılarım var. Bu rahatsızlığımı giderecek tedavimi yaptırıyorum" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olan Bahri Sancar isimli hasta ise, kırılan sol kolunun tedavisi için termal sağlık hizmeti aldığını ifade ederek, "Kolum açılmıyordu, buradaki tedavinin ardından açılmaya başladı. Burada çamura giriyoruz, masaj terapisi alıyoruz, havuza giriyoruz ve egzersiz yapıyoruz. Çok memnunum. Ben bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Hastanede fizik tedavi bile olsa 2 ay sonrasına gün veriliyor. Burada hemen tedavimiz yapılıyor. Yaklaşık 2 haftadır burada tedavi görüyorum ve çok iyiyim" diye konuştu.

Bir fabrikada işçi olarak çalışan ve rahatsızlığı sebebiyle termal otelde tedavi gören Necati Özçiçek de, "Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde el bileğimden ameliyat oldum. Tedavimin burada devam etmesi sağlanıyor. Devlete bizim gibi hastalara termal sağlık hizmeti vermesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çok güzel bir uygulama" dedi.

Aysel Çiftçi isimli hasta ise, sosyal güvenlik çerçevesinde devletin sunduğu imkanlardan bu yıl ilk defa yararlanma fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Hastalar olarak bize bu imkan sunulduğu için çok mutluyuz. Ben Emekli Sandığı'na bağlı bir insanım. Sosyal güvenlik güvencesi açısından Pamukkale Üniversitesi ve Umut Termal Otel işbirliğiyle oluşturulan bu olanaklardan yararlanıyoruz ve çok memnunuz. Boynumdan rahatsız idim. Çok şükür tedavim olumlu olarak devam ediyor. Tamamen iyileşmek üzereyim" şeklinde konuştu. Çiftçi, Umut Termal Otel'de verilen hizmetlerin çok kaliteli olduğunu da belirterek, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Koltuklu değneklerle geldiği termal otelde sağlığına kavuşan Adem Çiftçi isimli hasta ise, "2 yıl önce bel fıtığı geçirdim. Buraya koltuk değneğiyle geldim. Buradaki çok iyi tedaviyle sağlığıma kavuştum. Kaplıcadaki çalışanlar sağolsun. Şimdi bastona gerek kalmadan günlük yaşantıma devam ediyorum" dedi.

Umut Termal Otel Kaplıca Kür Hekimi Doktor Turgay Sehil, Pamukkale Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile sözleşme imzaladıklarını belirterek, "Bu sözleşme çerçevesinde devletin sağladığı Bağ-Kur, SSK çalışanları ve emeklileri, devlet memurları ve diğer sosyal güvenlik kurumlarına bağlı hastalarımız, doğrudan sevksiz olarak bize başvurarak hastalıkları ile ilgili tedavilerini yaptırabiliyorlar" diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ile yapmış oldukları tedavi programlarını hastalara sunduklarını kaydeden Dr. Sehil, "Fizik tedavi bölümünün bilimsel ve fiziksel tedavi kriterlerinde, biz de kaplıca konseptini, kür ve rehabilitasyon alanındaki deneyimlerimizi birleştirerek çok iyi sonuçlar alıyoruz. Kür niteliğinde yapılan tedavi programları, fiziksel tıp ve rehabilitasyonla birleşince hastalarımızda mükemmel sonuçlar gözlüyoruz" şeklinde konuştu.

Bunun hastalara olan ekonomik yansımalarının geçmişteki gibi tedavi maliyetlerini ortadan kaldırdığını belirten Dr. Sehil, "Hastalarımız konaklama ücretleriyle çok daha uygun şartlarda hastalıklarından kür ve kaplıca ortamında fiziksel tıp ve rehabilitasyon tedavileri görerek karşılık buluyor. Bu da bizi memnun ediyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 13:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?