2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Sigara Bırakma Kampanyası'

Denizli Devlet Hastanesi, Yeşilay Cemiyeti Denizli Şubesi iş birliğiyle "Sigara Bırakma Kampanyası" başlattı. 

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, kampanya koordinatörü Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Çalışkan yaptı. 

Kamusal alanda başlayacak sigara yasağıyla çevredeki insanları korumak için önemli bir adım atılmış olacağını belirten Çalışkan, "Ancak çevremizdeki iş arkadaşlarımızı, eşimizi ve çocuklarımızı sigaranın zararlarından kim koruyacak? Tabii ki biz. Bu nedenle hem kendimizi, hem çocuklarımızı, hem de çevremizdeki insanları korumak için sigarayı bırakacağız" dedi.
 
Kendisininde bir sigara tiryakisi olduğunu ve bu kampanyaya katılarak sigarayı bırakmak istediğini belirten Dr. Çalışkan, "Yarın hastaneye sigara kokan biri olarak gelmeyeceğim" diyerek sigara paketini çıkarıp sigaraları kırdı. 

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural ise, sağlığı tehdit eden önemli unsurlardan biri olan sigara ile mücadele etme konusunda hastane olarak başlatılan kampanyanın gurur verici olduğunu söyledi. Dünyada ve ülkemizde sigaranın sosyal, psikolojik ve maddi boyutta verdiği zararların herkes tarafından bilindiğini anlatan Canural, şöyle konuştu: "Hastane olarak dünyanın en kötü alışkanlığı olan sigaraya karşı savaş açtık. Ben, 26 yıllık sigara içen ve 6 yıl önce sigarayı bırakan biri olarak, bu zararlı alışkanlıkla mücadele etmenin hiç de zor olmadığını söylemek istiyorum. 1974 yılından 2002 yılına kadar aralıksız günde bir paket sigara tüketmiş biriyim. Son 6 yıldır sigara içmemekle ne kadar büyük kazanç elde ettiğimi gördüm. Bu nedenle çalışanlarımızın sigara ile mücadelesini sonuna kadar destekliyorum. Ben kampanyanın başarıyla tamamlanmasını dileyerek, kampanyaya katılan arkadaşları kutluyorum." 

Açılış konuşmalarının ardından Sigara Bırakma Kampanyası kapsamında ilk eğitim başladı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurtaç Karadavut, Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Melike Ceyhan Bağcı ile Denizli Acil Servis Hekimi ve Yeşilay Cemiyeti Başkanı Dr. Erdal Erikoğlu, sigaranın sağlık üzerindeki etkileri konusunda bilgi verdi. 30 sağlık çalışanının başvurduğu kampanya 3 ay sürecek. Sigara tiryakilerine, 3 ay grup içi etkinlikleri, bilgilendirme toplantıları, spor aktiviteleri ile sigarayı bırakmasına yardımcı olunacak. Kampanya, 24 Haziran 2008 tarihinde son bulacak ve sigarayı bırakanlara ödül verilecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 12:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?