6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Sigarayı bıraktılar primi aldılar

SİGARAYI BIRAKTILAR PRİMİ ALDILAR

Denizli'de bir tekstil fabrikasının sahibi, sigarayı bırakan 16 çalışanına aylık harcadıkları sigara tutarı kadar prim vermeye başladı.

Denizli'nin Akkale Mahallesi'nde bulunan MS Uluslararası Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Mehmet Varma, sigara içen 16 personelinin sigarayı bırakması için bir çalışma başlattı. Varma, sigara içen personeliyle bir toplantı yapan ve sigaranın sağlığa zararlarını anlattıktan sonra sigarayı bırakmaları halinde kendilerine günlük bir paket sigara ücreti olan 5.5 TL'den aylık 165 TL prim vereceğini söyledi.

Hayatında hiç sigara içmeyen Mehmet Varma, personeline sigarayı bırakmak için 6 aylık süre tanıdı ve bu süre zarfında her ay kendilerine vereceği 165 TL'lik primin ilkini sigarayı bırakma ilacı alarak verdi. Bundan sonraki primlerin nakit olarak personele verileceğini belirten Mehmet Varma, sigarayı bıraktıktan sonra 5 yıl içinde yeniden başlayan personeline ceza sistemi de getirildiğini söyledi. Dumansız Hava Sahası Projesi'ne destek verildiğini ve proje ile dumansız ve kokusuz bir çalışma ortamı sağlandığını belirten Varma, "Bu durum personelin verimliliğini de artırdı" dedi.

Kapalı ortamda sigara içme yasağı nedeniyle sigara içenler için ayrı bir oda ayırdığını anlatan Varma, şöyle konuştu: "Ancak, kötü koku ve duman nedeniyle rahatsız olduk. Sonra kapı önünde personelimiz sigara içmeye başladı ancak burada da kötü bir manzara oluştu. Onları daha sonra şirketin arka kısmında bir bahçeye yönlendirdik bu sefer de izmarit sorunu yaşadık. Sigara içenler daha sonra bahçe dışında sigara içmeye başladı. Projemizi onlara anlattığımızda hepsi kabul etti. Zaten sigara bırakma konusunda konuşmalarına kulak misafiri oluyordum. İster 6 ay içinde, ister 5 yıl içinde tekrar sigaraya başlayan personelimize de ceza belirledik. Kurallara uymayanlara sigara bırakmak için verdiğimiz teşviki geri alacağız. Bunun caydırıcı olacağını düşünüyoruz."

Sigarayı bırakan çalışanlar ise yapılan uygulamadan memnun olduklarını ve bir daha sigaraya başlamayı düşünmediklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 12:04:05
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?