3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Silah kaçakçılarına darbe

Denizli'de düzenlenen bir operasyonda çok sayıda silah ve malzeme ele geçirilirken, olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca organize suç örgütlerine yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Denizli'de faaliyet gösteren ve liderliğini H.P. isimli şahsın yaptığı suç örgütünün, Denizli merkez, Çal ve Honaz ilçelerinde silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işlemek suretiyle haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda, suç örgütünün haksız silah ve mühimmat kaçakçılığı ve silah atölyesi kurmak suretiyle menfaat temin ettiklerinin tespit edilmesi ve faaliyetlerinin delillendirilmesini müteakip, adli makamlardan alınan arama kararları ile yapılan eş zamanlı operasyonlar sonunda örgüt lideri H.P. dahil olmak üzere, M.E., E.O.P. ve H.K. isimli şahıslar yakalandı.

Yakalanan şahısların üst, ev ve iş yerlerinde değişik zamanlarda yapılan aramalarda, 8 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 10 adet şarjör, 15 adet fişek, 2 adet av tüfeği dipçiği, 18 adet silah yapımında kullanılan matkap, kumpas, mengene ve namlu açıcı alet, 4 adet cep telefonu, 4 adet sim kart ve 1 adet motosiklet ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şahıs, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?