2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sinyalizasyon sistemine düzenleme

Denizli'de sinyalizasyon sisteminde yeni düzenleme başlatıldı.

Denizli Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü, trafik akışının hızlı sağlanması ve vatandaşların ışıklarda fazla beklememesi için sinyalizasyon sisteminde yeni düzenleme başlattı.

Denizli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik lambalarında gereksiz beklemenin önüne geçmek için kavşaklardaki trafik lambalarını günün belirli saatlerinde yanıp sönecek şekilde getirdi. Ekipler, ilk olarak kent merkezindeki 24 kavşak ve meydandaki trafik lambalarında söz konusu düzenlemeyi uyguladı.

Denizli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Soyuçok, trafikteki tüm uygulamalarda, sürücü ve yayaların daha güvenli ve daha rahat ulaşımının hedeflendiğini belirterek, "Yeni düzenlemeyi de bu hedeften yola çıkarak yaptık. Daha öncede trafik akışında gereksiz zaman kaybını önlemek amacıyla yeşil dalga sistemini başlatmıştık. Sürücüler, belli bir hızda ilerlerken diğer kavşaklardaki ışıklarda yeşil yanacak şekilde ayarlanmıştı. Şimdi ise her kavşakta bu uygulamanın yapılamaması, uzun süre ışıkların yanması, ışık ihlallerinin cezasız kalmaması, cezasız kalabilen kabahatlerin de sürücüleri yeni kabahat işlemeye cesaret vermemesi için sinyalizasyonda yeni düzenlemeye gidildi. Uygulamayla belirtilen yerlerde, günün belirli saatlerinde kırmızı ışık sürekli yanıp sönecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?