2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şirinköy yoluna parke taşı döşeniyor

Denizli Belediyesi'nin, Şirinköy yolunu, iki gidiş iki geliş ve yaya yolu da olacak şekilde parke taşıyla genişlettiği bildirildi.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Uğur Mumcu Caddesi ile Şirinköy Cam Fabrikası önüne kadarki 1600 metre uzunluğundaki yolda, parke kilit taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, yaklaşık bir ay süren çalışmayla yolun 600 metrelik bölümünü tamamladı. Daha önce yol çizgileri, kaldırım taşı ve yaya yolu bulunmayan yol, iki gidiş iki geliş olacak şekilde 4 şerit olarak parke taşıyla genişletildi. Yolda, orta çizgi ve yan çizgiler kırmızı kilit taşıyla sürücülerin görebileceği şekilde oluşturuldu.

Yolun her iki bölümüne de daha önce bulunmayan yaya yolu yapıldı. Her biri 3,5 metre genişliğindeki yaya yolu da, beton parke taşıyla kaplandı. Böylece yol, hem yayların kullanacağı hem de bisikletlilerin kullanacağı şekle dönüştürüldü. Ayrıca kaldırımın bir bölümü de kırmızı parke taşıyla döşenerek bisiklet ve yaya yolu belirgin hale getirildi. Böylece, daha önce kaldırımı bile olmayan yol, yayalar için de güvenli şekle dönüştürüldü. Kalan Bin metre uzunluğundaki yolun da planlaması tamamlanma aşamasına getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?