2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şırnaklı öğrenciler Denizli'de

"Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Denizli'ye gelen Şırnaklı öğrenciler ve öğretmenleri, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Şırnak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Sekin başkanlığındaki Şırnaklı öğretmen ve öğrenciler, Denizli ziyaretleri kapsamında Vali Erkmen'i makamında ziyaret etti. Vali Erkmen, "Gönül Köprüsü" projesinin değişik illerdeki öğrencilerin yeni dostluklar edinmeleri, değişik kültürleri ve coğrafyaları tanımaları bakımından çok önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi. Öğrencilere proje hakkında fikirlerini de soran Vali Erkmen, aynı zamanda Denizli'de edindikleri izlenimleri de öğrencilerden dinledi.

Öğrencilerin Denizli'de çok iyi dostluklar kurduklarını, Denizli'nin tarihini, doğasını ve insanlarının misafirperverliğini görme imkanı bulduklarını ve bundan son derece memnun olduklarını ifade etmelerini üzerine, bundan kendisinin de son derece memnunluk duyduğunu ifade eden Vali Erkmen, "Bu proje kapsamında bir çok öğrencimiz değişik bölgeleri görme fırsatını buldular. Bu proje kapsamında doğudan batıya batıdan da doğuya öğrencilerimiz giderek, pek çok güzelliği ortak olarak paylaştıklarını gördüler.


Bizim ülkemizin her tarafı, birbirinden güzel köşelerden oluşuyor. Her yörenin kendine özgü çok güzellikleri var. Buralarda kurduğunuz dostluklar ömür boyu sürecek dostluklar. Bu dostlukları ömür boyu sürdürün ve her zaman birbirinize destek olun. Bizler sizleri her zaman misafir etmeye hazırız" dedi.
Öğrencilerden birisinin Şırnak'ın ülke gündemindeki imajının çok iyi olmadığını, genellikle terör olayları ile birlikte anıldığını ancak, Şırnak'ın yalnız bundan ibaret olmadığını ve bir çok güzelliği barındırdığının bilinmesini istediklerini dile getirmesi üzerine, her yerde iyilerin ve kötülerin olabileceğini ve amacın iyileri arttırmak olduğunu ifade eden Vali Erkmen, "Her yörede iyi kişiler de vardır, kötü kişiler de vardır. Bu ister ülkenin doğusunda olsun ister batısında olsun iyi de çıkacaktır,
kötü de çıkacaktır. Bizim için önemli olan iyilerin çoğalması" diye konuştu.
Ziyarette Şırnaklı öğrenciler, Vali Erkmen'e Şırnak el dokuması yün bayrak hediye ettiler. Vali Erkmen de ziyaretçi öğrenci ve öğretmenlere Denizli tekstil ürünlerinden oluşan hediye paketi verdi.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 10:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?