2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şirvan için umut ışığı doğdu

Yurt dışında kök hücre nakli olması gereken Denizlili Şirvan Duran için umut ışığı doğdu.

Denizli'de geçirdiği trafik kazası sonucu boyundan itibaren tüm vücudu felç olan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Ankara'da tedavi altına alınan 9 yaşındaki Şirvan Duran'ın annesi Funda Bilge'nin parasız kaldıkları için evin bazı eşyalarını satması üzerine Denizli Valiliği bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Şirvan'ın ailesine 8 Kasım'da 300 YTL'lik nakdi yardım ve bir ton kömür yardımı yapıldığı, 12 Kasım tarihinden itibaren de 6 ay süre ile aylık 350 YTL kira yardımı ile Şirvan Duran'ın kardeşinin öğrenci olması dolayısıyla 2008/2009 eğitim yılı sonuna kadar aylık 150 YTL eğitim yardımı verilmeye başlandığı kaydedildi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından; Özürlü Evde Bakım Hizmeti maaşının Kasım ve Aralık ayları maaşlarına tekamül eden 977,50 YTL'lik nakdi yardımın anne Funda Bilge adına yatırıldığı belirtilen açıklamada, "Ocak 2009 tarihinden itibaren de Özürlü Evde Bakım Hizmeti gereği asgari ücret tutarı düzenli maaş almaya
başlayacaktır. Ayrıca Valiliğimizin takibi sonucu Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Fonu'ndan Şirvan Duran'ın tedavisi için temel teşkil edecek olan 102 bin 285 YTL anne Funda Bilge adına yatırılmış olup, annenin talebi üzerine Şirvan Duran adına yardım kampanyası açılması hususunda gerekli izinler verilmiştir" denildi. Açıklamada, konu ile ilgili olarak takip eden zamanda da Şirvan Duran ve ailesinin durumu yakından takip edilerek ihtiyaç duyulan her tür desteğin sağlanması konusunda hassasiyet gösterildiği, ailenin içinde bulunduğu koşullar valilikçe takip edilerek en üst düzeyde destek almalarının sağlandığı ifade edildi.

Tedavisi Ankara'da devam eden Şirvan Duran'ın annesi Funda Bilge, 102 bin 285 YTL'nin dün öğleden sonra hesaplarına yattığını, bu paranın bir kısmıyla borçlarını ödedikten sonra, geri kalanının kızlarının tedavisinde kullanılacağını söyledi.

Şirvan Duran'ın Almanya'da olması planlanan kök hücre ameliyatı için yaklaşık 400 bin YTL'ye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?