2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Şirvan ölmeyecek

Bir aracın çarpması sonucu felç kalan Denizlili Şirvan Duran'ın ailesi borçları ödeyemeyince, solunum cihazını çalıştıran elektriğin kesilmesi gündeme geldi. Ancak kurum, bu çığlığa olumlu yanıt verdi ..

Denizli'de bir trafik magandasının aracıyla çarpması sonucu boyundan aşağısı felç olan 9 yaşındaki Şirvan Duran'ın ailesi borçları ödeyemeyince ailenin yaşadığı evin elektriklerinin kesilmesi gündeme geldi. Ancak minik Şirvan'ın bağlı olduğu solunum cihazı ancak elektrikle çalışabiliyordu. Ailenin yardım çığlığına AYDEM EDAŞ'tan olumlu yanıt geldi ve kurum borçları üstlendi.

Denizli'de geçen Mart ayında Kirişhane Mahallesi'nde meydana gelen kazada, Atalar İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Şirvan Duran'a plakası saptanamayan siyah renkte Mercedes marka bir otomobil çarptı, sürücüsü araçla olay yerinden hızla kaçtı. Kaza sonucu boynu kırılan minik Şirvan'ın boyundan alt kısmı felç oldu. Uzun süre Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördükten sonra taburcu olan Şirvan, nefes almakta zorluk çektiği için solunum cihazına bağlı olarak yaşamaya başladı.

Ancak eşinden 6 yıl önce ayrılan Şirvan'ın annesi Funda Bilge borçlara yetişemez hale geldi. Kızının nefes alabilmesi için 24 saat solunum cihazına bağlı yaşaması gerektiğini söyleyen anne, evlerine gelen 220 YTL'lik elektrik faturasıyla ise şok yaşadı.

Anne Funda Bilge, "Geçtiğimiz ay ev eşyalarını satarak elektrik faturasını ödemiştik. Artık satacak bir şeyimiz kalmadı, çaresiziz. Ne yapacağım bilmiyorum. Ben aç susuz yaşayabilirim ama kızımın yaşaması için solunum cihazının sürekli çalışır halde olması gerekir. Şirvan'ı hayata bağlayan makine elektrik faturası ödenmezse duracak" sözleriyle isyan etti.

Şirvan'ın kendi halinde en fazla 20 dakika nefes alabildiğini, rahat soluk alabilmesi için makineye bağlı olduğunu kaydeden Funda Bilge, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na önceki gün yardım için başvuruda bulundum. Oradan gelecek yardımı bekliyorum" dedi.

Annenin ve minik kızın bu çığlığına Bereket Enerji Genel Koordinatörü Fikret Akbaş'tan olumlu yanıt geldi ve Akbaş, AYDEM EDAŞ'ın borçları üstlendiğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte aile de rahat bir nefes aldı.
Açıklamaya sevinen minik Şirvan ise kendisine çarpıp kaçan sürücüye "Benden gelip özür dilemesi bile yeter" sözleriyle seslendi. Ailesinin yaşadığı ekonomik sorunlara, sekiz aydır yatağa mahkum olmasına rağmen, anlamlı mesajıyla magandaya insanlık dersi veren küçük Şirvan, koşmayı çok özlediğini belirtti.

Hayat dolu bir çocukken, yatağa mahkum olarak çocukluğunu yaşayamayan Şirvan, "Derslerime annemin yardımıyla çalışmaya devam ediyorum. Arkadaşlarımı ve en çok koşmayı çok özledim. Umarım bir an önce ayağa kalkabilirim" dedi. Kendisine çarpan sürücünün bulunmasını isteyen Şirvan, "Gelip özür dilemesi bile yeter. Bana isteyerek çarpmadığına eminim" diye konuştu.

Bereket Enerji Genel Koordinatörü Fikret Akbaş, şu açıklamayı yaptı:
"Talihsiz bir kazayla yaralanan Şirvan Duran'ın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Elektrik faturalarının AYDEM EDAŞ tarafından karşılanması talimatını vermiştir. Şirvan Duran'ın kullanımında olan elektrik faturasının Aydem tarafından karşılanarak geçmiş dönem borçlarının silinmesi ve elektriğinin kesilmemesi talimalatlarını alan Aydem Edaş yetkilileri gerekli çalışmaları yapmıştır. Konuyla ilgili şirketimiz Şirvan Duran'ın destekçisi olacaktır."

Sabah
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞİRVAN ALTAN IP: 88.254.88.xxx Tarih : 9.11.2008 12:01:57

Bu olayı gazete de gördüm ve çok üzüldüm. Allah sana çarpan adamın belasını versin. Adaşıma Türkiye öbür ucu Şırnak'tan acil şifalar dilerim. Allah kimseyi böyle zor duruma düşürmesin. Bütün dularımız senin Adaş....