3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Şirvan'ı kaybettik

Denizli'de, bir aracın çarpması sonucu boynundan aşağısı felç olan 10 yaşındaki Şirvan Duran hayatta kalma mücadelesini bugün kaybetti.

Geçen yıl Mart ayında henüz tespit edilemeyen bir aracın çarpması sonucu omuriliğinde zedelenme meydana gelen ve dört ay hastanede yattıktan sonra solunum cihazına bağlı evde hayatını sürdüren Şirvan Duran'ın durumunun ortaya çıkmasının ardından başta Denizli Valisi Yavuz Erkmen olmak üzere birçok kişi Şirvan'ın iyileşmesi için kolları sıvamıştı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Denizli'ye gönderilen bir ambulans helikopterle geçen yıl Ağustos ayında Ankara'ya götürülerek Atatürk Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şirvan Duran'a, dört ay önce Almanya'ya giderek leğen kemiğinden alınan ilikle kök hücre nakli yapılmıştı.

Almanya'dan umutlu haberlerle dönen ve iyileşmeye başlaması için en az 6 aylık bir sürenin geçmesi söylenen Şirvan Duran, bugün rahatsızlanarak ambulansla Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şirvan Duran yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Küçük Şirvan'ın ölüm haberi başta annesi Funda Bilge ve 14 yaşındaki ağabeyi Yaşar Duran olmak üzere tüm yakınlarını ve tanıyanları yasa boğdu. Otopsi yapılmak üzere cenazesi Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna götürüldü.

Şirvan'ın annesi Funda Bilge gözyaşlarına hakim olamadı. Şirvan'ın durumunda olan çocukların ailelerine seslenen Funda Bilge, şöyle konuştu: "Bir umut nerede varsa çocuğunuzu oraya götürün. Onları sakın ihmal etmeyin. Bütün çocuklar benim için bundan sonra Şirvan." Çocuğunun rahatsızlığı süresince kendisine büyük destek geldiğini belirten Funda Bilge, "Şirvan'ıma sahip çıkan herkese teşekkür ederim. Herkes hakkını helal etsin" dedi. Şirvan Duran'ın yakınları ise, kendisine çarpıp kaçan ve henüz kimliği belirlenemeyen sürücüye lanet yağdırdı.

Şirvan Duran'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesine götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:57:22
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 17:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa duran IP: 212.156.215.xxx Tarih : 8.06.2009 23:45:03

başınız sagolsun