3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sivil savunma standı açıldı

Sivil Savunma Teşkilatının 50. Kuruluş Yıldönümü Denizli'de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bayramyeri Meydanı'nda açılan stantlarla Sivil Savunma Müdürlüğü'nün ekip ve ekipmanlarının vatandaşlara tanıtıldığı etkinliklerde, Kızılay tarafından seyyar ekmek fırınında pişirilen ekmek ve seyyar mutfakta hazırlanan yemekler vatandaşlara dağıtıldı.

Sivil savunma Teşkilatının 50. Kuruluş yıldönümü deneniyle ilk olarak Valilik önünde tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Erkmen, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Muzaffer Erkan, Sivil Savunma İl Müdürü Bekir Yılmaz, daire Müdürleri, Sivil Savunma ve Kızılay ekipleri katıldı. Vali Yavuz Erkmen ve Sivil Savunma İl Müdürü Bekir Yılmaz'ın Atatürk Anıtına çelek koymasının ardından Bayramyeri Meydanı'nda açılan stantlar gezildi.

Gezi öncesinde günün anlam ve önemi anlatan bir konuşma yapan Sivil Savunma İl Müdürü Bekir Yılmaz, Sivil Savunma Teşkilatı'nın, savaşlarda ve doğal afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirmek için çalıştığını söyledi. Vatandaşlara olası bir deprem durumunda yapmaları gereken işlemler hakkında da bilgiler veren Yılmaz, öncelikle oturulan binaların deprem testinden geçirilmesi gerektiğini, evde deprem güvenlik planının yapılması gerektiğini, deprem anında cenin pozisyonunun alınması ve mutlaka içinde yiyecek, su ve ilkyardım malzemelerinin bulunduğu bir çantanın hazır olması gerektiğini söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, vatandaşların açılan stantlardaki ekipmanları daha önce hiç görmediklerini ancak olası doğal afetlerde yokluklarının acı bir şekilde hissedildiğini ifade etti. Denizli Belediyesi olarak itfaiyenin son sistem kurtarma cihazlarıyla donanımlı olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Zeybekci, ekiplerin uzman kurtarma ekipleri gelene kadar kurtarma çalışması yapabildiklerini söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç ise, afetlerin sıkça yaşanan tabiat olayları olduğunu, geçmişte çok acı örneklerinin bulunduğunu söyledi. Bakanlık olarak afetlerden yara almadan hazırlıklı olmanın
çalışmasını yaptıklarını dile getiren Yamaç, tatbikatlarla bu hazırlıkları sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Vali Yavuz Erkmen Denizli'de 28 Şubat Sivil Savunma Günü'nün çeşitli etkinliklerle kutlandığını, vatandaşların olası afet durumlarında bilgili olmaları gerektiğini söyledi.

Denizli'nin 1. Derece deprem bölgesinde olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, kurumların en iyi şekilde donanıma sahip olmaları gerektiğini, ancak en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü söyledi. Depremde zarar görülmemesi için kaçak yapı yapılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Erkmen, dere yataklarına da sel baskını olmaması içinde ev yapılmaması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından hazırlanan stantlar gezildi. Burada görevlilerden ekipmanlar hakkında bilgi alan Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri, bazı ekipmanları yakından inceledi. Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri daha sonra Kızılay tarafından sağlanan seyyar mutfak ve fırında incelemelerde bulunarak vatandaşlara ekmek ve yemek ikramında bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?