2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sivil toplum kuruluşları bilgilendirildi

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİLGİLENDİRİLDİ

Denizli Dernekler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Sivil Toplum Kuruluşlarını Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Dernekler Denetçileri Muhsin Özaslan ve Özer Kaya, Denizli Dernekler Müdürü Hüseyin Musan ile Denizli'de faaliyet gösteren derneklerin başkanları ve yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Dernekler Müdürü Hüseyin Musan, 2004 yılından itibaren Valilik bünyesinde hizmet vermeye başladıklarını ve 8 personelle görev yaptıklarını söyledi. Denizli'de toplam nüfusları 50 bini aşan Tavas, Acıpayam, Çivril ilçelerinde dernekler büro şefliklerinin hizmete geçtiğini belirten Musan, Denizli'nin en fazla derneğe sahip iller arasında yer aldığını ve 2010 yılı itibari ile bin 318 dernek bulunduğunu söyledi. Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, toplantının amacının çağdaş yönetim anlayışı içinde Sivil Toplum Kuruluşları'nın(STK) yönetim içerisindeki yeri, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan SKT'ların faaliyetleri gibi konularda genel bilgiler vereceklerini söyledi. Sivil toplumun siyasi otoritenin yönlendirilmesinden uzak, devlet karşısında özerk, kamusal alanda etkisi olabilen kollektif girişimler olduğunu belirten Mustafa Yardımcı,'' Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının sayısının 100 bin civarında, bazı ülkelerde bu rakamın 600 bin ve 900 binlere ulaşıyor. Ülkemizdeki bu rakamın daha da üst seviyelere çıkması gerekir'' dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise idarede bakış açısının artık değiştiğini, eskiden cezalandırıcı yönde anlayışın hakim olduğunu, artık devlet dairelerinde ve derneklerde cezalandırmaktan öte rehberlik bilincinin öne çıktığını belirterek, "Doğruyu anlatarak doğru bilgilendirme sureti ile toplumun doğru yönlendirilmesi, buna rağmen yanlış yapan varsa onların cezalandırılması ile cezalandırma ikinci planda yer almaktadır. Bugün de burada yapılacak olan şey bu kapsamda arkadaşlarımızın bilgilendirilmesidir. Denizli'de derneklerimizi, Sivil Toplum Örgütlerimizi hep başarılı olarak görüyoruz. Yaptıkları çalışmalarla da somut olarak bu başarıyı çok rahat değerlendirebiliyoruz. Bugün Denizli, eğitim, sağlık, dini hizmetler ve diğer bir takım sosyal ve kültürel faaliyetlerde bir araya gelmenin sivil toplum örgütü olmanın, sonucunda da çok şeyler üretmenin örneklerini ortaya koyuyor. Bundan dolayı burada bulunan bulanmayan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı, Dernekler Denetçileri Muhsin Özaslan ve Özer Kaya, derneklerin Avrupa Birliği projeleri ve fonlarından nasıl yararlanılacağı ve dernekler mevzuatı hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 14:24:04
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 22:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?