7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Sivil toplum kuruluşlarından ABD protestosu

Denizli'de sivil toplum kuruluşları, ABD'nin Irak'ta yaptığı operasyonları düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) binasında gerçekleştirilen toplantıda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Altı Nokta Körler Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Denizli Barosu, Denizli Diş Hekimleri Derneği, Denizli Orman Çevre Vakfı (DOÇEV), Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği, Kamu Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi, Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği, Sanat Sevenler Derneği, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Denizli Tabipler Odası, Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği, Ulusal Sanayiciler ve İşadamları Derneği tarafından ortaklaşa bir basın açıklaması yapıldı.

Basın bildirisini okuyan ADD Yönetim Kurulu Başkanı Gülizar Biçerkaraca, son günlerde Felluce'de yaşanan olayların emperyalizmin vahşi ve saldırgan yüzünü gözler önüne serdiğini söyleyerek, "Diktatör Saddam'ın Irak halkına uyguladığı baskı ve zulme son vermek için Irak'a özgürlük ve demokrasi getireceğini öne süren ABD yönetimi, işgale karşı onurlu bir direniş sergileyen Irak halkını acımasız ve vahşi yöntemlerle katletmektedir. Artık, emperyalist ABD yönetiminin maskesi düşmüştür. Terörizmle mücadele bahanesiyle, uluslararası hukuk ve BM yasalarının hiçe sayılarak, sivil-asker ayrımı gözetilmeden yürütülen bu katliam politikası tüm insanlığın nefretini kazanmıştır" dedi.

ABD'nin ve ona destek veren güçlerin, Türk Kurtuluş Savaşı'nda, Cezayir'de ve Vietnam'da nasıl yenildiyse Irak'ta da aynı şekilde yenileceğini belirten Biçerkaraca, "Bu tür yöntemlerle emperyalist emellerine ulaşmak isteyenlerin, ellerindeki silahlar ne kadar güçlü olursa olsun istedikleri amaca ulaşamayacaklardır" diye konuştu.

Tüm ulusları ABD emperyalizmine karşı onurla direnen Irak halkının yanında olmaya çağıran ADD Yönetim Kurulu Başkanı Gülüzar Biçerkaraca, "Bugün Irak'taki olaylara sessiz kalan tüm uluslar ve onların halkları bilmelidir ki, şimdi Irak'a yönelen bu saldırılar, bir gün sizlere de yönelebilir. Bu nedenle bu kanlı saldırılara karşı durmak, Irak'tan yükselen acı seslere kulak vermek tüm insanlığın ortak görevi olmalıdır" şeklinde konuştu.

denizli
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 11:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?