2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sivri’ye Laodikya anahtarı

İşadamı Esat Sivri'ye, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü tarafından Antik Kent Laodikya'nın anahtarı verildi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, öğrenciler ve davetliler katıldı. PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, iş adamı Esat Sivri'ye Laodikya'ya verdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, iş hayatına başladığı yıllarda Esat Sivri'yi kendisine örnek aldığını, sivil toplum kuruluşlarına da onun önderliğinde girdiğini söyleyerek, belediye olarak Laodikya'ya ellerinden gelen desteği yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen de, Esat Sivri'nin hem aile hem de işadamı olarak takdir edilen bir kişi olduğunu, toplumsal konularda da önderlik yaptığını söyledi. Laodikya'nın Denizli için önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Vali Erkmen, şöyle konuştu: "Esat Sivri başta olmak üzere Laodikya'da tarihin gün yüzüne çıkarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Laodikya'nın korunmasında herkese görev düşüyor. Herkesin gücünü birleştirip burası için destek vermesi gerekir."

Konuşmaların ardından PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Laodikya'nın anahtarını iş adamı Esat Sivri'ye verdi. Esat Sivri de, Laodikya'nın kendi hayatında ayrı bir yer tuttuğunu, bu bölgeyi tanıdıktan sonra buradaki tarihin gün yüzüne çıkarılması için çok zorluklarla mücadele ettiğini söyledi. Laodikya'ya sahip çıkılması gerektiğini anlatan Sivri, burada önümüzdeki 500 yıl boyunca da kazı yapılacağına dikkat çekti.

Törenin sonunda Yüksek Mimar Cengiz Bektaş'a da katkılarından dolayı PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç tarafından bir plaket verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 15:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?