7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Sokak hayvanları emin ellerde

SOKAK HAYVANLARI EMİN ELLERDE

Denizli Belediyesi, aralarında hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış hayvanların da bulunduğu sokak hayvanlarını, kısırlaştırıp, parazit tedavisi yaparak beslenme ve barınma ihtiyaçlarını gideriyor.

Denizli Belediyesi'nin bu projesinin bir ilk olduğunu belirten Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, proje hakkında bilgi verdi. Belediyenin sokak hayvanlarına yönelik her türlü veterinerlik hizmeti verdiğini ve bu hizmetinde bir adım ilerisine geçildiğini ifade eden başkan yardımcısı Gökoğlan, şöyle konuştu:

“Sokak hayvanlarıyla ilgili 3 tane ameliyathanesi olan veterineriyle birlikte hizmet veren modern bir kliniğimiz var. Burada sokak hayvanları hem rehabilite ediliyor, hem tedavi ediliyor hem de kısırlaştırılıyor. Aynı zamanda da düzenli bakımları yapılıyor. Yeni başlattığımız uygulamayla bunun da bir adım ötesine geçtik. Klinikte tedavi gören ve kulağına küpe takılan sokak hayvanları için beslenme ve barınma alanı oluşturduk. Düzenli depolama sahası etrafında 2 tane beslenme odakları kurduk. Denizli'de yardımseverler ve işletmeler tarafından her düzenli yemek getiriliyor. Bu proje Sokak Hayvanları Derneği'mizle ortak yürütülen bir projedir. Sokak hayvanlarının hem bakımı hem beslenmesi hem de barınmasıyla ilgili Türkiye'de uygulanmaya başlanan ilk projedir. Sokak hayvanlarına itici gözle bakmadıkları ve benimsedikleri için Denizli halkına da teşekkür ediyorum. Bizde belediye olarak sokak hayvanlarına en büyük hassasiyetimiz göstererek onların yaşamını kolaylaştırıyoruz” dedi.

SOKAK HAYVANLARI EMİN ELLERDE
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 16:37:05
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 17:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?