3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sokak hayvanlarına barınak

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YÜREKLERİNİ ORTAYA KOYDULAR

Denizli'de bir grup hayvansever, yaklaşan kış mevsimi öncesi sokak hayvanları için barınak yapmaya başladı.

Denizli'de bir internet üzerinden tanışan bir grup hayvansever, yaklaşan kış öncesi sokak kedi ve köpeklerin barınmaları için kolları sıvadı.

Çamlık Mesireliği'nde bugün bir araya gelen hayvanseverler, kışın sokakta zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren kedi ve köpeklerin barınabileceği karton ve strafordan yaptıkları barınma kulübelerini mesirelik alanının çeşitli yerlerine yerleştirdi. Kendi imkanlarıyla başlattıkları bu kampanyanın ilk gününde 20 barınak yapan grubun tek isteği ise, yerel yönetim ve vatandaşların bu çalışmaya destek vermesi. Grup üyeleri karton ve strafordan yapılan barınakların zaman içerisinde olumsuz hava şartlarından bozulacağını, bu yüzden ahşaptan barınakların yapılması gerektiğini söylediler. Kampanyanın öncü isimlerinden biri olan İnşaat Mühendisi Savaş Bayar, hedeflerinin sokakta kalan hayvanların kış aylarında barınabilecekleri barınaklar yapılması olduğunu belirterek, "Bu konuda yerel yönetimlerin de bize destek vermesi gerekiyor" dedi.

Tekstil tasarımcı olan Gülay Bayar ise, yaptıkları barınakların zamanla olumsuz hava şartlarından etkilenerek bozulacağını belirterek, "Bizim yaptığımız bu barınaklar geçici. Hayvanların kış aylarında barınabilecekleri barınaklar gerekiyor. Herkes gibi sokak hayvanlarının da iyi yaşam koşullarına sahip olma hakkı var. Bu konuda bizim yaptığımız çalışmalar yeterli değil. Başta Denizli Belediyesi olarak tüm vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını ve barınak konusunda ellerini geleni yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Sosyolog Günce Yaşar ve Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencisi Osman Coşkun da gün boyu diğer arkadaşları gibi kedi ve köpekler için karton barınak yapmak için çalıştı.

Grubun ilk gün yaptığı barınaklar, hayvanseverler tarafından mesirelik alanında uygun yerlere bırakılırken, çalışmaları gören bazı vatandaşların bu girişime destek vermeye başlaması dikkat çekti.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN YÜREKLERİNİ ORTAYA KOYDULAR
SOKAK HAYVANLARI İÇİN YÜREKLERİNİ ORTAYA KOYDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 14:48:00
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 16:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?