3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sokak ortasında silahlı saldırı

Denizli'de akşam saatlerinde bir alışveriş merkezi önünde meydana gelen olayda, otomobilden pompalı tüfek ve tabancayla ateş edilmesi sonucu biri çocuk, biri güvenlik görevlisi toplam 3 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre Üçgen Mevkii'nde bulunan bir alışveriş merkezinin önünde meydana gelen olayda, alışveriş merkezinin girişinde bekleyen İ.A. isimli şahsa, içinde 3 kişinin bulunduğu bir otomobilden pompalı tüfek ve tabancayla ateş açıldı. Büyük paniğe neden silahlı saldırıda İ.A., bacak ve koluna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, o sırada alışverişe gelen Hasan Kervan (14) ve alışveriş merkezinin içinde görevli olan güvenlik görevlisi Zekeriya Eriş (25) seken kurşunlardan hafif şekilde yaralandı.

Olayda market önünde bulunan vatandaşlar büyük korku ve panik yaşarken, saldırganlar otomobille olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi gelerek güvenlik önlemleri aldı. Yaralanan 3 kişi olay yerine gelen ambulanslarda yapılan ilk müdahalelerinin ardından Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen ve plakası tespit edilen otomobilde bulunan A.K., A.A. ve C.E. isimli şahıslar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Alışveriş merkezinin sahibi olan Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir olay yerine gelerek, yaralanan güvenlik görevlisi personeliyle yakından ilgilendi ve saldırıyla ilgili polisten bilgi aldı. Pekdemir, olayın kendileri veya alışveriş merkeziyle bir ilgisi olmadığını, sadece işyerlerinin önünde meydana geldiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 09:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?