2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sokaklara bisiklet yolu yapılıyor

Denizli Belediyesi, daha önce yaya kaldırımı bulunmayan ve park yapılması durumunda trafiğin kilitlendiği bin 225 sokak yolunu, yaya ve bisiklet yolu da olacak şekilde genişletti. Yola, 9 bin 300 metrekare bordür taşı döşendi.


Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İncilipınar Mahallesi ile Acıpayam Asfaltında ulaşımı sağlayan bin 225 Sokak'taki 1 ay süren çalışmalarını tamamlayarak, yolu ulaşıma açtı. Müdürlük, İncilipınar Parkı'na çıkışlarda trafikte sorun çıkması ve kaza olma riskinden dolayı yolu tek gidiş olarak düzenledi. Çalışmalarda, 800 metre uzunluk ve 12 metre genişliğinde kalan 9 bin 300 metrekare alana bordür yapıldı. 2 metrelik bölüm yol boyunca kırmızı bordürle döşenerek ihtiyaç durumunda otopark olarak belirlendi. Daha önce İncilipınar Parkı'na gitmek için güvensiz şekilde yolu kullanan bisikletliler için de bisiklet yolu inşa edildi. Yolun her 2 tarafına ise 2 ile 3,5 metre arasında değişen genişlikte bordür taşlarından kaldırım yapıldı. Böylece, daha önce kaldırımı olmayan yol, yayalar için de güvenli şekle dönüştürüldü.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör ve Fen İşleri Müdürü İbrahim Özsoy, açılan yolda incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Güngör, 800 metre uzunluğundaki yolun 160 bin YTL'ye mal olduğunu belirterek, "Ağustos sonu gibi başladığımız yolu ulaşıma açtık. Artık çocuklarımız ve gençlerimiz trafikte sorun yaşamadan bisikletleriyle İncilipınar Parkı'na ulaşacak, yayalarımız da güvenli şekilde kaldırımdan gidebilecek. Bu yol mahalle halkımıza armağanımızdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:05:08
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 14:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?