3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sokakta çalışan çocuklara Vali nasihatı

Denizli Sosyal Hizmetler Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nin hazırladığı yılbaşı eğlencesi, Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde yapıldı.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Güngör, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Hakkı Sezer, Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Yurttürk, Yetim ve Acizleri Koruma Derneği üyeleri, Pamukkale Rotary Kulübü üyeleri ve 75 sokakta çalışan çocuğun katıldığı eğlencede piyanist Cüneyt Doğan çaldığı parçalarla neşeli dakikalar yaşattı. Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Şimşek, daha sonra çocuklarla birlikte çalınan oyun havaları eşliğinde oynadı.


Vali Şimşek, çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, "Sevgili yavrularım okul çağındasınız, hepiniz okula devam etmelisiniz. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. Devletin verdiği imkanları çok iyi kullanın, okumaktan vazgeçmeyin. İleride size hangi okuldan mezun olduğunuzu soracaklar. Ailelerinizle görüşüyoruz. Ailelerinize yardım yapıyoruz. Harçlıklarınızı çıkarmanız için aileleriniz sizi sokağa göndermesin. Polis amcalarınızı sevin, kaçmayın, onlara isteklerinizi söyleyin. Onlar devletin görevlisi, sizler için çalışıyor. İlköğretim okulunu hepiniz bitirin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlettir. Siz çocuklara gerekli ehemmiyeti veriyor. Burada gönüllü anneler var, onları dinleyin. Türkiye’de bir ilki başardık. Çalışan çocuklarla ilgili bir emir yayınladık. Emniyet, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve valilik emriyle sizlerin geleceğini garanti altına almak için uğraşıyoruz. Ailelerinize karşı gelmeyin. Onların dediklerini yerine getirin. Gençlik Merkezi’nin imkanları az, yakında daha iyi bir mekan yapacağız sizler için" dedi.
Vali Gazi Şimşek, daha sonra çocuklarla birlikte yeni yıl pastasını kesti.

MUHAMMED KORKMAZ DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 17:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?