3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sokakta yalın ayak yürüme cezası

Denizli Yetiştirme Yurdu U-14 Futbol Takımı oyuncularının, Dokuzkavaklar Spor Kulübü ile oynadıkları maçı farklı kaybetmeleri nedeniyle ceza olarak sokakta yalın ayak yürütüldüğü iddiası üzerine Denizli İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Geçen yıl Yetiştirme Yurtları Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini bir bir yenerek Türkiye Şampiyonu olan Denizli Yetiştirme Yurdu U-14 Futbol Takımı, amatör kümede dün Dokuzkavaklarspor ile Karşıyaka Stadı'nda oynadığı maçı 5-0 kaybetti. Şampiyonluğa koşan takımın oyuncuları farklı mağlubiyetin ardından stada 100 metre mesafedeki Ankara Asfaltına kadar yalınayak yürüdü. Küçük sporcuların, 22 derece hava sıcaklığında, asfaltta yalınayak yürümeleri, yerel yayımlanan Horoz Gazetesi Muhabiri Emre Türkmen tarafından fotoğraflandı. Küçük futbolcular, kendilerini fotoğraflayan Türkmen'e, “Maçı kaybettik. Bu nedenle hocamız bizi, minibüse almayıp, yalınayak yürüme cezası verdi” dediler. Haberin gazetede yayımlanmasının ardından Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

‘CEZA VERMEDİM’

Denizli Yetiştirme Yurdu U-14 Futbol Takımı Antrönörü Ahmet Çay, iddiaları yalanlayarak, “Maçtan sonra, ‘Bu mağlubiyet size hiç yakışmadı. Yazıklar olsun’ dedim. Ancak ceza vermedim. Maçtan sonra oyuncuların lisanslarını teslim almaya gitmiştim. Döndüğümde takımı taşıyan minibüse oyuncuların hiçbirisi yoktu. Şoföre sordum. Bana, takım kaptanı İmdat ile futbolculardan Mehmet'in kendilerine ceza verdiğini yalınayak yurda kadar yürüyeceklerini söylediğini, diğer oyuncularında aynı şekilde peşlerinden gittiğini anlattı. Bunun üzerine hemen arkalarından gittik. Yolda üçünü bulup araca aldık. Diğer çocuklar ara sokaklardan, yaklaşık 4 kilometre mesafedeki yurda kadar gitmişler” dedi.

“ANTRENÖR İZİN VERMEMELİYDİ”

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ise konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek, “Antrenör ve futbolcularla tek tek görüştüm. Takımın kaptanı antrenöre, ‘Hocam, bu mağlubiyet gururumuzu incitti. Kendimize ceza vereceğiz’ demiş. Daha sonra da yalınayak yürümüşler. Oyuncular, antrenörlerini çok seviyor. Böyle bir şey nasıl yaşandı biz de anlamış değiliz. Antrenör Ahmet Çay, 11 yıldır kurumumuzda görev yapıyor. Bu takımı Türkiye şampiyonu yapan bir isim. Ancak ne olursa olsun, çocukların bu şekilde yürümelerine asla izin vermemeliydi” diye konuştu.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 15:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?