2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sokakta yaşayanlara devlet eli uzandı

Kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle sokakta donma tehlikesi yaşayan vatandaşlar, Denizli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirildi. 

Denizli'de sokakta kalan veya kullanılamayacak kadar kötü konutlarında hayatlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlar, hayati tehlike yaşamamaları ve sağlıklarını kaybetmemeleri için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden personellerin katılımıyla gezici bir ekip oluşturarak tespit edildi. Çalışmalar esnasında sokakta yaşayan kişiler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlara yerleştirildi. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, yapılan uygulamadan sonra kurumlara yerleştirilen vatandaşların bir süre sonra kendi istekleriyle ayrıldıklarını söyledi. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Altın, yaptığı açıklamada, "Halkımızın, sokakta yaşayan veya gayrisıhhi koşullara sahip konutlarında yaşam mücadelesi vermeye çalışan kişileri başta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kamu kuruluşlarına ihbar etmeleri gerekir. Bu duyarlılık sokakta yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırarak ilimizde üzücü bir olay yaşanmasını önleyecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 11:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?