8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Son bilet sonu oldu

Isparta'da düşen uçakta hayatını kaybeden yolculardan Saadettin Baysal'ın son bileti aldığı ve rötar yapması sonucu son anda uçağa yetiştiği öğrenildi. 

Önceki gece Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Türbetepe mevkisinde düşen Atlasjet'e ait uçakta bulunan Saadettin Baysal'ın (40) cenazesi, dün gece yakınları tarafından doğum yeri olan Denizli'ye getirildi. Denizli'nin merkeze bağlı Bağbaşı beldesinde oturan yakınları, sabahın erken saatlerinden itibaren başsağlığına gelenlerle doldu taştı. Saadettin Baysal'ın 70 yaşındaki babası Ali Baysal yaşadığı büyük acı sebebiyle ayakta durmakta zorluk yaşarken, gelenleri tek tek öptü. Saadettin Baysal'ın ağabeyi Faruk Baysal ise, kardeşinin 49. yolcu olarak son bileti aldığını ve uçağın rötar yapması sonucu kalkışa 10 dakika kala yetiştiğini söyledi. 

Bugün hastane morgundan alınan cenaze, öğle saatlerinde son bir defa baba ocağına getirildi. Burada uçak kazasında ölenler için dua eden kalabalık, aynı kazada hayatını kaybeden 1.5 aylık Ceren'in de şefaatçi kılınması için Allah'a yalvardı. Dua sırasında vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, Saadettin Baysal'ın cenazesi daha sonra Asri Mezarlık Camii'ne götürüldü. Saaddetin Baysal, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Yaklaşık 20 yıldır Isparta'da tuhafiyecilik yapan ve Mekke Pazarı adında bir işyeri bulunan Saadettin Baysal'ın işyerine mal almak için İstanbul'a gittiği ve sık sık uçağa bindiği öğrenildi. Baysal'ın iş ortağı Sefa Mert ile birlikte otomobil almaya karar verdikleri, bugün için İstanbul'da araç bakmaya sözleştikleri ancak Sefa Mert'in Hollanda'da eniştesinin vefat etmesi sebebiyle araç alma işini erteledikleri, bu yüzden Isparta'ya dönüşü erkene aldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 14:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?