3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Son söz Başkent'te 1-1

Çeyrek final maçında Denizlispor´un Batak (k.k) ile bulduğu gole Ankaraspor Özer´le karşılık verdi. Yarı finalist, 4 Şubat´ta Ankara´da belli olacak.

Lig ve kupa mücadelelerinin kendine özgü ruhları vardır... Fakat kötü düzenlenmiş takvimlerin bu ruhu, fazlaca kötü etkilediği söylenebilir. Ligin arasında takımlar yeni transferler yapıp, hazırlanmaya çalışırlarken kupa maçı oynamaları, ligin en sarsıcı döneminde çeyrek final maçına çıkmaları ne kupa, ne de lig karşılaşmalarında kendilerine özgü bir ruh bırakıyor. Futbolcuların bile yalnızca, ‘maç var çıkıp oynayalım’ diye motive olmaya çalıştıkları bir günde, taraftarların da çeyrek final heyecanını yaşamaları zor tabii...

Hal böyleyken, Denizlispor ve Ankaraspor’un çeyrek finali de, grup maçı ruhuyla oynamaları anormal değildi. Maçın başında Ankaraspor, topa biraz daha sahip olmasına karşın bloklar arasındaki mesafeler 60-65 metrelere kadar çıktı. Tempo yapan tarafın, avataj sağlayacağı bir ortamda ne yazık ki yavaş bir futbol vardı. Maçın ilk notunu 20’deki gol anında tuttuk. Carlos’un sağdan kullandığı frikiğe, Batak’ın kafası kende kalesine gitti: 1-0. İlk gol denemesini M.Hanifi’nin şutuyla 28’de yapan Ankaraspor, 34’te Özer’in soldan aldığı topla ortaya doğru dripling yapıp yerden sert vurmasıyla eşitliği sağladı: 1-1.

Oyunculardan hakeme isyan
İkinci yarıya Denizlispor fırtına gibi girdi. 48’de önce Carlos sonra Lietava’nın şutlarından sonra iki etkili orta ve iki korner kullanıp Ankaraspor’un başını döndürdüler. 59’da Mehmet Çakır’ın sağdan ortasına 3 kişi kale önünde dokunamazken, Ankaraspor sonraki pozisyon için 90 artıyı beklerken, Denizlispor iki etkili frikik ve 5 tehlikeli vuruş yaptı. 74’te hakem Suat Arslanboğa tatlı sert futbol oynatmaya kalkınca, arka arkaya Özer ve Braga üst üste sakatlandılar. Ve aynı anda iki kulübe ve 30 metre mesafedeki tüm futbolcuların hakeme isyan ederek koştuğunu gördük. Ankarasporlular, toptan ayaklarını kaçırarak oynamaya başladılar. Denizlispor ise oyuna asıldı. 80’de Roberts kendi vuracağına, kale önünde bomboş bekleyen Engin’i görseydi, galibiyete ulaşacaklardı.
Cem Can

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Suat Arslanboğa, İsmail Sencan, H.Atilla Gökbilgin
DENİZLİSPOR: Cenk 6, Ozan 6, Çağlar 6, Burak 6, Carlos Alberto 6, Zafer 5 (Dk.42 Şener 5), Fatih 5, Braga 6, Musa Sinan 6, Roberts 6, Lietava 5 (Dk.79 Engin 5)
ANKARASPOR: Senecky 6, Erhan 5 (Dk.66 Neca 5), Ediz 6, Batak 6, Uğur 5, Thoe 6, Muhammet Hanifi 5, Hürriyet 5, Mehmet Çakır 5, Özer 6 (Dk.90 Caner ?), Meye 5 (Dk.63 Konate 5)
GOLLER: Batak (Dk.20 k.k) (Denizli), Özer (Dk.34) (Ankara)
SARI: Burak, Ozan, Lietava, Engin (Denizli), Meye, Muhammet Hanifi, Thoe (Ankara)

fanatik
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 11:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?