2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Sondaj-1' operasyonu

Denizli'de, suç örgütlerine yönelik Sondaj-1 adı verilen operasyonda, 30 kişi gözaltına alındı. 

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından, Denizli merkez, Acıpayam, Çal, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı yapmak suretiyle haksız ekonomik çıkar sağladıkları ileri sürülen 3 suç örgütüne yönelik 6 ay boyunca çalışma yapıldı. Sondaj-1 operasyonunda, Denizli merkez ile Acıpayam, Çal, Sarayköy ve Tavas ilçelerinde polis ve jandarma bölgelerini faaliyet alanı olarak kullanan S.T. isimli şahsın liderliğindeki 9 kişilik suç örgütüne yönelik 8 ev ve 13 iş yeri, I.Ö. isimli şahsın liderliğindeki 11 kişilik suç örgütüne yönelik 11 ev ve 5 iş yeri, İ.S. isimli şahsın liderliğindeki 16 kişilik suç örgütüne yönelik 16 ev ve 2 iş yeri olmak üzere toplam 35 ev ve 20 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 tabanca, 9 av tüfeği, 177 muhtelif fişek, 206 gram barut, 312 adet Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait altın ve gümüş sikke, 6 adet Roma ve Bizans dönemlerine ait madeni ve toprak heykel, 85 adet Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eser, kaçak kazı bölgelerini gösteren 48 adet kroki, harita, görüntüsü CD'si ve kazı bölgelerindeki işaretlerle ilgili kitaplar, yer altında tarihi eser aramada kullanılan 10 dedektör ve donanımı, 3 kırıcı ve donanımı, bir dürbün, 21 cep telefonu, 2 bilgisayar kasası, bir adet imzalı boş senet ele geçirildi.
 
Yapılan açıklamada, adı geçen suç örgütlerinin çeşitli zamanlarda da Denizli merkezi ile Çal ve Tavas ilçelerinde kazı yapmak suretiyle 5 kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı olaylarına karıştıkları tespit edildi. 

Yakalanan 30 şahıstan 28'inin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 2 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol tedbiri alındığı belirtildi. Firari durumunda bulunan 6 şüpheli şahsın yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Ele geçirilen silah ve mühimmata el konulduğu, tarihi eserlerin ise Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 18:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?