2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sonunda Ankara'da

Denizli’de trafik kazası sonucu felç olan ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren dokuz yaşındaki Şirvan Duran, ambulans helikopterle Ankara’ya götürüldü.

Denizli’de sekiz ay önce sürücüsü belirlenemeyen bir otomobilin çarpıp kaçması sonucu boynundan aşağısı felç olduğu için solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi Şirvan Duran’ın dramı basında yer alınca, Sağlık Bakanı Recep Akdağ harekete geçti. Akdağ’ın talimatıyla tedavisinin Ankara’da sürdürülmesi için bir ambulans helikopter Denizli’ye geldi. Evinden alınıp helikoptere bindirilen Şirvan, Ankara yolunda havada rahatsızlandı. Helikopter Denizli’ye 30 kilometre uzaklıktaki Honaz İlçesi’ne inmek zorunda kaldı. Şirvan’ın burada anestezi uzmanı tarafından uyutulmasının ardından helikopter Ankara’ya gitmek üzere yeniden havalandı.

Denizli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Yorgancı, Şirvan Duran’ın heyecan ve korkudan dolayı kalp ritminin bozulması ve tansiyonunun düştüğünü söyledi. Şirvan’ın annesi Funda Duran, bu nedenle helikopterde yer olmadığı için Honaz’da kaldı.

Helikopter saat 15.00 sıralarında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin helikopter pistine indikten sonra Şirvan, hazır bekletilen sedyeye konularak hastaneye alındı. Hastanenin Beyin Cerrahisi Bölümü’nde tedavi altına alınan Şirvan için uzman doktorların seferber oldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 09:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞİRVAN ALTAN IP: 88.254.88.xxx Tarih : 9.11.2008 11:58:55

Adaşıma Türkiye öbür ucu Şırnak'tan acil şiflar dilerim. Allah kimseyi düşürmesin. Bütün dularımız senin Adaş....