2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Sosyal market açıldı

SOSYAL MARKET TÖRENLE AÇILDI

Kullanılmamış giyim eşyalarının ihtiyaç sahiplerine verileceği ve Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından kurulan Sosyal Market, törenle açıldı.

Sosyal Market'in açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fatih Işık, yoksullukla mücadelede devlete ve diğer toplumsal organizasyonlara büyük görevler düştüğünü, bu kapsamda vakıf tarafından fakir ve muhtaç ailelere bugüne kadar gıda, barınma, iş bulma yardımları yapıldığını, bugün ise ihtiyaç sahiplerine giyim eşyası vermek için sosyal marketi kurduklarını söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de, emeği geçenlere ve hayırda bulunanlara teşekkür ederek, sosyal markette ihtiyaç sahiplerine verilen eşyaların hiç kullanılmamış olmasının ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekti. Vali Yavuz Erkmen ise vakfın eskiden Valilik binasının arkasında zor koşullarda hizmet verdiğini, ancak şu an yeni yerinde Türkiye'nin en modern, en güzel ve hizmet kalitesi anlamında da en iyi hizmeti veren vakfa dönüştüğünü söyledi.

Vakıf mütevelli heyetine ve çalışanlara teşekkür eden Vali Yavuz Erkmen, "Bu yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1 milyon 405 bin TL’lik yardım yapılmış. Bu devletin sosyal yönünü gösteriyor. Devletin dar gelirli muhtaç olan vatandaşlarımıza bakış açısını yansıtıyor. Burada mütevelli heyeti olarak arkadaşlarımız titiz bir çalışma yapıyorlar. Gıda, eğitim, yakacak, sağlık, barınma nakdi ve geçimini temin edici yardım gibi çok değişik konularda yardımlar gerçekleştiriliyor. 11 bin dolayında dosyası olan bu vakıftan, sadece 2010 yılı içinde buradan yardım alan 600 kişi Sosyal Güvenlik Kurumu altında bir işe girmiş. Dolayısıyla yardım yapılan kişi sayısında 600'e yakın bir azalma söz konusu. Bizim için amaç ne kadar yardım yapılacak insanımız azalırsa biz o zaman mutlu oluruz. Ama toplumun gerçeği olarak da, dar gelirli dediğimiz insanlarımız her dönem olmuştur, her zaman da olacaktır. Onlara da sosyal bakış açısı ile devletin sosyal yönünü göstermek gerekmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Sosyal Market'in açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri daha sonra Sosyal Marketi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tema Mağazacılık tarafından Sosyal Markete bağışlanan yetişkin, çocuk ve bebek giyim eşyaları ihtiyaç sahiplerine barkot kontrol sistemi ile ulaştırılacak. Barkot kontrol sistemi sayesinde, hangi ihtiyaç sahibine ne tür yardımda bulunulduğu kontrol edilebilecek.

Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2010 yılının ilk 8 ayında, bin 89 aileye 135 bin 873 TL gıda yardımı, 5 bin 38 öğrenciye 282 bin 988 TL eğitim yardımı, 3 bin 400 aileye birer ton kömür yardımı, 145 kişiye 172 bin 371 TL TL sağlık yardımı, 35 aileye 36 bin 610 TL afet yardımı, 2 aileye 2 bin 295 TL barınma yardımı, 56 aileye 16 bin 100 TL kira yardımı, 5 bin 1 kişiye 719 bin 342 TL nakdi yardım, 9 aileye 17 bin 301 TL geçimini temin edici yardım ve 148 kişiye 10 bin 81 TL yol bilet yardımı ile 16 ailenin Denizli'den memleketine taşınabilmesi için 12 bin 461 TL nakliye yardımı yapıldığı açıklandı.

SOSYAL MARKET TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 15:36:04
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 17:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?