3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Sözkesen 8 sayfa not bıraktı

Denizli'de, dün akşam fabrikasındaki odasında tabancayla intihar eden Osman Nuri Sözkesen'in intihar etmeden önce ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını yazan kısa bir not ile sekiz sayfa olduğu belirtilen borç ve alacak listesi bıraktığı öğrenildi.

UFO'lara olan merakı, dünyada kurduğu 4. Ufo Müzesi ve ürettiği ilginç tekstil ürünleriyle tanınan Osman Nuri Sözkesen'in (53) intihar olayıyla ilgili gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre, dün sabah fabrikaya gelen ve koruma müdürü H.A.'nın çekmecesindeki tabancayı alıp kendisini odasına kilitleyen Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen'in sekiz saat kimseyle konuşmadığı ve 'Ölümümden kimse sorumlu değildir' yazılı bir not ile alacak ve borçların bulunduğu listeyi bırakarak intihar ettiği belirtildi. Olayın ardından kapıyı kırarak içeri giren görevliler Sözkesen'in cesediyle karşılaştı. İntihar olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Osman Nuri Sözkesen'in önce tavana bir el ateş ettikten sonra tabancayı alnına dayayarak hayatına son verdiği öğrenildi. Olayın ardından polis, işadamının asistanı, koruma ve idari işler müdürü, eniştesi, yeğeni ve bir mühendisin ifadesi ile fabrikanın güvenlik kameraları kayıtlarının kopyasını aldı.

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi morguna kaldırıldı.

İngiltere'de çalışan oğlu Kemal Sözkesen'in Denizli'ye gelmesinin beklendiği, cenazenin yarın öğle vakti Yeni Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Öte yandan yaşanan ekonomik kriz öncesi 40 milyon dolar ihracata ulaşan ve fabrikalarında bine yakın insanı istihdam eden Osman Nuri Sözkesen'in ölümü Denizli'de üzüntüye sebep oldu.

SORUNLARI EKONOMİK KRİZE DAYANIYORDU

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, üzücü bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu olayın sebebinin Osman Nuri Sözkesen'in iç sorunlarının yanı sıra yaşanan ekonomik krizden de kaynaklandığını söyledi. Osman Nuri Sözkesen'in son zamanlarda toparlanmaya başladığı ve moralinin yüksek olduğunu bildiklerini ifade eden Necdet Özer, "Yaşanan ekonomik kriz elbette büyük sıkıntılara yol açtı ama sonu böyle olmamalıydı" dedi.

En büyük dileklerinin bir daha böyle bir olayla karşılaşmamak olduğunu ifade eden Özer, şunları söyledi: "Denizli ekonomisi dışa bağlı olduğu için özellikle ABD ve Avrupa'daki sıkıntı en çok Denizli'yi etkiledi. Bu sıkıntıyı zaman zaman başbakan ve bakanlara ilettik. onlar da gerekli tedbirleri almaya çalıştı. Ancak Denizli'nin bu ihracatçı yapısı firmaları sıkıntıya soktu. Son iki yılda karşılaştığımız negatif gelişmeler, son iki aydır pozitif bir tabloya doğru gidiyor. Bu da bizi umutlandırıyor. Ümit ediyoruz bir daha böyle bir şeyle karşılaşmayalım ve eski günlere geri dönelim. O günlerin de sinyallerini almaya başladık."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 14:34:01
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 20:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?