7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Sporun zirvesi Denizli'de buluşacak

Türk Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sporun Zirvesi Semineri, bu yıl Denizli’de yapılacak.

Pamukkale Colassae Otel’de 23-25 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek seminer konusunda bugün Denizli Valiliği’nde basın açıklaması yapıldı. Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizlispor Başkanı Zafer Katrancı, TSYD Genel Başkanı Onur Belge, Spor Yazarı Levent Tüzemen, TSYD İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Okumuş ve TSYD Denizli Şube Başkanı Ömer Yurtseven’in katıldığı basın toplantısında Sporun Zirvesi Semineri ile ilgili bilgi verildi. Sporun en önemli toplantısı olan bu buluşmanın Denizli’de yapılmasından onur ve mutluluk duyduklarını belirten Denizli Valisi Gazi Şimşek, "Sporun Zirvesi Semineri, Türk sporu açısından büyük önem taşıyor. Bu toplantıda sporun sorunları tartışılacak. Denizli ve Pamukkale’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacak zirveye ev sahipliği yapacak olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

TSYD Başkanı Onur Belge, zirvenin Türk sporu adına önemli bir toplantı olacağını ifade ederek, Denizli’nin spora ve Türkiye Süper Ligi’ne verdiği barışçı katkıların zirvenin bölgede yapılmasında alınan kararda etkili olduğunu söyledi. 23-25 Aralık tarihlerinde Pamukkale’de yapılacak zirveye; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakçı, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal ve sporda üst düzey yazarların katılacağını belirten Onur Belge, "Zirvede sporda bir yıl içinde neler yapıldığını ortaya çıkaracağız. Düzenlenecek seminerde dopinge veya İzmir’de düzenlenecek bir spor etkinliği için oturum hazırlanabilecek. Türk sporunu enine boyuna 3 gün sürede masaya yatıracağız. Belki başkaları için önemli olmayabilir, ama sporun dününü, bugününü, yarınını inceleyip iç hesaplaşma yapacağız" dedi.
Spor yazarlığının diğer mesleklere oranla daha değişik bir meslek olduğunu ve mütevazılık yapılmadığını kaydeden Belge, seminerde bunların da bol bol tartışılacağını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Sporun Zirvesi Semineri’nin hayırlı olması temennisiyle objektiflere poz verildi.

denizli
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 14:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?