2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Su kaynakları ve depoları korumasız

DENİZLİ'DE SULARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ KORUMASIZ

Denizli'de su kaynaklarının büyük bölümünün korumasız durumda olduğu, halk sağlığı için bunların koruma altına alınması gerektiği belirtildi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Denizli'de Su Sağlığı ve Kalitesinin Yükseltilmesi' konulu toplantı EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz ve Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, kaymakamlar, belediye başkanları ve muhtarların katıldığı toplantıda Denizli'deki su konusu masaya yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını ve sunumunu yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 2009 yılında Denizli'nin çeşitli bölgelerinden 5 bin 549 su numunesi alındığını, bunlardan bin 522'sinin uygun bulunmadığını ifade ederek ilgili kurumların uyarıldığını söyledi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, Denizli genelindeki su kaynaklarının yüzde 83'ünün, su kuyuları ve depolarının yüzde 52'sinin korumasız durumda olduğunu belirterek, salgın hastalıklara sebebiyet verilmemesi için su kaynaklarının koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Şehir merkezindeki altyapı ve kanalizasyonun yetersiz olduğunu belirten Prof.Dr.Bozkurt, "Belde ve köylerin yüzde 10'unda klorlama cihazı yok. Cihazı olup da çalıştırmayanları da dikkate aldığımızda belde ve köylerin yüzde 20'sinde sular klorlanamıyor. Su kaynaklarının çevresel tehlikelere karşı koruma altına alınması gerekir" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, su konusunda yaşanan bir takım olumlu gelişmelere rağmen yapılacak çok şeyin olduğunu belirterek, "Özellikle koruma bandı çok önemli. Çok rahatlıkla koruma tedbirleri alınabilir. Geçmişte bazı köylere bin TL ödenek gönderilmişti. Bunlar amacına uygun harcanmış olsaydı yüzde 100 başarı sağlanırdı. Biz bundan sonra eksik olan yerlere yine bin TL ödenek gönderip eksikliklerin giderilmesini sağlayacağız" dedi. Tüm dünyada etkisini gösteren H1N1 virüsü hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Erkmen, "Domuz gribi ile ilgili olarak şehrimizde belli bir hassasiyet var. Denizli'de bu konuda abartılacak bir olay yok. Okullarımızda yüzde 5-6 gibi bir oranda devamsızlık oranı var. Bunun normal olarak her sene yaşanan devamsızlık oranı olduğunu görüyoruz. Çameli İlçesi Yaylapınar Köyü'nde 40'a yakın çocuğumuz okula gidemedi ve okul tatil edildi. Tatil kararından sonra o çocuklar sokakta geziyor. Bu anlamda tatil etmenin bir anlamı olmuyor. İlgili arkadaşlardan tatil olduğu zaman çocuklarımızın istirahat etmelerini sağlamalarını istiyorum. Önümüzdeki hafta Kurban Bayramını idrak edeceğiz. İnsanlar arasında temas artacak. Temizliğe çok önem vermemiz gerekiyor. Kurban satışlarının yapıldığı yerlerde çok iyi önlem almaları gerekiyor. Bayram nedeniyle bir müddet bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor" dedi.

DENİZLİ'DE SULARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ KORUMASIZ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 14:16:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 23:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?