2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Su sıkıntısına bin tonluk tedbir

Denizli Belediyesi, gelecekte yaşanması muhtemel su sorununa çözüm olması amacıyla başlattığı Acil Eylem Planı'nı beldelerde de uyguluyor. Bu kapsamda Gökpınar Beldesi'ne bin tonluk su deposu yaptırılarak beldenin su sorunu ortadan kaldırılması planlanıyor.


Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, beldedeki mevcut 2 depodan birinin yol genişletilmesi nedeniyle yıkılacak olması ve ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle yeni bir su deposunun yapımı için harekete geçti. Müdürlüğe bağlı ekipler, deponun son aşamasında üst bölümün betonunu döktü. 400 tonluk su deposuna giden su kaynakları ile cankurtaran yolunun sağ kısmında kalan Gökcen kaynaklarından derlenen sular bu depoya alınacak. 17 Haziran'da tamamlanarak faaliyete geçecek su deposu, Gökpınar Beldesi'nin su ihtiyacını karşılayacak.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmud Göngör ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Şule Vardar, yol genişletmesi devam eden Denizli-Antalya Karayolu ile betonu dökülen Gökpınar Su Deposu'nda incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, var olan 2 depodan 400 ton kapasiteli depoyu, yol genişletmesi nedeniyle iptal ettiklerini söyleyerek, "İleride su ihtiyacına cevap vermesi açısından kapasiteyi bin tona çıkarıp yeni su deposu yapıyoruz. Böylece, hem eski depoya giden sular hem de diğer su kaynakları depo aracılığıyla Gökpınar Beldesi sakinlerinin kullanımına sunulacak" dedi. Çalışmaların 17 Haziran 2008'de tamamlanacağı bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?