2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Su sorunu Allah'a havale

Kuraklığın tüm Türkiye'de etkili olduğunu belirten Denizli Valisi Yavuz Erkmen, su sıkıntısının ciddi boyutta olduğunu, tarım arazilerine de yeteri kadar su verilemediğini vurgulayarak, “Tasarruf yapmak ve Allah'ın yağmur vermesini beklemekten başka çaremiz yok” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, beraberindeki daire müdürleriyle, sorunları yerinde incelemek amacıyla Güney İlçesi'ne gitti. Vali Erkmen, ilçedeki, bölge için hayati öneme sahip Adıgüzeller Barajı'nı gezip bilgi aldı. 1 milyar 100 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olan Adıgüzeller Barajı'nda 60 milyon metreküp su olduğuna dikkati çeken Adıgüzeller Barajı Hidroelektrik Santrali İdari İşler Müdür Yardımcısı İhsan Gürbüz, su seviyesinin oldukça düştüğünü, bu yıl sadece 14 Nisan- 18 Mayıs tarihleri arasında enerji üretimi yapıldığını, enerji üretiminin yeniden yapılabilmesi için barajda en az 200 milyon metreküp su olması gerektiğini söyledi. Gürbüz, “Kuraklık nedeniyle su seviyesi giderek azalıyor. Enerji üretmemiz için suların 27 metre yükselmesi gerekiyor” dedi. Vali Erkmen, kuraklığın tüm Türkiye'de etkili olduğunu belirterek, “Su sıkıntısının ciddi boyutta. Tarım arazilerine de yeteri kadar su verilemedi. Tasarruf yapmak ve Allah'ın yağmur vermesini beklemekten başka çaremiz yok” dedi.

Vali Erkmen, daha sonra Güney Şelalesi ve Cindere Barajı'nı da ziyaret etti. Vali Erkmen'e bilgi veren DSİ 21'inci Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, 80 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Cindere Barajı'nın yapımı için şu ana kadar 252 milyon YTL harcama yapıldığını, hala yapımı devam eden barajın enerji üretimi, sulama ve taşkın önleme amacı taşıdığını belirterek, “Türbin inşaatı bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Cindere Barajı gelecek sulama döneminde Yenicekent Ovası'nda 4 bin 500 hektar, Pamukkale Ovası'nda 10 bin 50 hektar tarım arazisini sulayacak. Aşırı kuraklık olmadığı sürece bu program gelecek yıl uygulanacak. En büyük sıkıntımız ve korkumuz kuraklık” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?