2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Su tasarrufuna yönelik proje yarışması

Denizli Belediyesi'nin, küresel ısınma, dünya ve Türkiye'de yaşanması muhtemel su sıkıntısı konularında, çocukları ve gençleri bilinçlendirmek, çözüm üretmeye yönlendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada ödüller sahiplerini buldu. 

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün, Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlediği "Su Tasarrufuna Yönelik Proje Yarışması" için, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda ödül töreni düzenlendi. Törene, Denizli Vali Yardımcıları Kemal, Özgün, Abdullah Acar, Mehmet Çapraz, Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, ilköğretim ve lise öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Türkiye'nin geçmişte su kaynağı bol bir ülke olarak bilinmesine rağmen son dönemlerde büyükşehirler başta olmak üzere birçok ilde su sorunu yaşandığını söyledi. Su tasarrufuna herkesin destek vermesini isteyen vali yardımcısı Ertekin, böylece insan kaynaklı kuraklığın önüne geçileceğini sözlerine ekledi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan da, belediyenin 7-8 aydır su tasarrufuna dikkat çekmek için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirterek, "Faaliyetlerin sonuçlarını da almaya başladık. Geçen yıl, bir önceki yıla oranla yüzde 10 daha az su kullanılmış. Bu tasarrufu bizleri son derece memnun etti. Ne kadar çok tasarruf sağlanırsa gelecekte de o kadar az su sıkıntısı yaşanır" dedi. 

Daha sonra ödül törenine geçildi. İlköğretim okulları birinci kademe kategorisinde, Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Faruk Koç 1'nci, Okul Yaptırma ve Yaşatma İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Alp Akman 2'nci ve Sevil Kaynak İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Senkir 3. oldu. Yarışmada 1. olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, 2. öğrencilere dijital kamera ve 3. öğrencilere ise dijital fotoğraf makinesi verildi. Törenin ardından Yaşam Tiyatrosu da, Ümit Kıran'ın yazdığı "Şaşkın Cengaver" çocuk oyununu sergiledi. Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, törene katılan tüm misafirlere, üzerinde su tasarrufunu konu alan yazıların bulunduğu kalemlik ve bulaşık önlüğü dağıttı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 10:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?