2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Suç oranları düştü

DENİZLİ'DE SUÇ ORANLARINDA BÜYÜK AZALMA

Denizli'de son bir yıl içerisinde özellikle mala karşı işlenen suçlarda yarı yarıya azalma meydana geldiği açıklandı.

Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar Polisevi'nde düzenlediği iftar yemeğinde yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi. Emniyet Müdür Yardımcıları ve şube müdürlerinin de katıldığı iftar yemeğinde basın mensuplarıyla sohbet eden Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, çalışmalar hakkında bilgi verdi. İftar yemeğinin ardından Asayiş Şube Müdürü Bedri Poyraz asayişle ilgili ilgili bir sunum yaptı. Polisin görevinin, vatandaşın güvenliğini en üst seviyede sağlamak olduğunu ifade eden Poyraz, "Denizli'yi Türkiye'nin en güvenli ili haline getirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle mala karşı işlenen suç oranlarında büyük düşüş görülüyor. Geçen yılın ilk 8 aylık döneminde Denizli'de 850 ev hırsızlığı olayı yaşanırken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 628'e düştü. Yine geçen yıl yankesicilik olayı 87 iken bu yıl 43 oranında gerçekleşti. Yani yüzde 50 azalma meydana geldi" dedi.

Kurulan timlerin suç oranlarının azalmasında önemli paya sahip olduğunu kaydeden Bedri Poyraz, "Timlerimiz olaylara daha hızlı bir şekilde müdahele ederek hırsızların korkulu rüyası oldu" şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Erdal Dengiz sigara kaçakçılığının bu yıl tavan yaptığını belirterek, "Sigara kaçakçılığı ilimiz genelinde de çok fazla arttı. Denizli sigara kaçakçılığının güzergahında olmamasına rağmen ele geçirilen kaçak sigara sayısında büyük artış gözlemledik. Bunda, sınırdan kaçak geçmeler, sigara fiyatlarının yüksek olması da önemli etken" diye konuştu.

Şube müdürlerinin sunumundan sonra açıklamalarda bulunan Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar ise öncelikle iftar davetine katılan basın mesuplarına teşekkür etti. Polislik mesleğini çok sevdiğini ifade eden Çınar, "Ben yeniden dünyaya gelsem yine bu mesleği yapmak isterim. Polis teşkilatı mesleğini çok sevdiği için başarı da o oranda yüksek oluyor. Mesleğimiz stresli ama polis arkadaşlarımla birlikte yaptığımız etkinliklerle o stresi de üzerimizden atıyoruz" dedi. Asayiş olaylarında gözle görülür azalma olduğunu kaydeden Çınar, "Ancak eğlence sektöründe olaylar arttı. Silahlı yaralanmalar, kavgalar arttı. Bu tür mekanları gözetim altında tutuyoruz. Geçen günlerde yaptığımız baskında ruhsatsız silahlar, çelik yelekler yakaladık. Buralara daha fazla dikkatimizi vereceğiz" şeklinde konuştu.

DENİZLİ'DE SUÇ ORANLARINDA BÜYÜK AZALMA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 11:12:05
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 11:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?