6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Suç örgütü operasyonda 18 tutuklama

DENİZLİ'DE SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYONDA 18 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli'de suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu kapsamda altın satmak vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığınca, organize suç örgütüne yönelik yapılan istihbari çalışmalar sonucunda; Denizli'de faaliyet gösteren, liderliğini H.K. isimli şahsın yaptığı suç örgütünün Denizli merkez, Bozkurt, Güney, Sarayköy ve Tavas ilçeleri ile Uşak, Afyonkarahisar, aydın ve çevre illerde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu kapsamda altın satmak vaadiyle dolandırıcılık suçlarını işlemek suretiyle haksız kazanç sağladığı haberi alındı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar

sonucunda şüphelilerin 31 dolandırıcık suçundan yaklaşık 480 bin TL haksız kazanç sağladıklarının tespit edilmesi ve faaliyetlerinin delillendirilmesinin ardından Denizli, Bozkurt, Güney, Sarayköy, Tavas, Uşak, Afyonkarahisar, Aydın ve çevre illerde yapılan eş zamanlı operasyonlarda örgüt lideri H.K. ve yanındaki İ.B., E.B., H.V., H.B., N.Y., R.S., M.K., U.Ö., Ö.E., S.A., A.Y., A.C., T.K., A.A., İ.İ., A.Y. ve Y.G. isimli 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve adli makamlara sevkedilen şahısların tümü tutuklanırken, operasyonlarda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 15:30:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 15:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?