3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Suç örgütü operasyonu

Denizli'de suç işlemek amacıyla suç örgütü kurarak, haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek ve örgüte üye olmak suçlarına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Çivril ilçe merkezi ve köylerinde faaliyet gösteren ve liderliğini A.K. isimli şahsın yaptığı örgütün, örgüt adına haksız çıkar elde ettikleri haberi alındı. Bu kapsamda yapılan çalışma sonucunda, A.K.,Y.Y., A.Ç. ve G.M. isimli şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon neticesinde Y.Y., A.Ç. ve G.M. isimli şahıslar yakalanırken, şahısların üst, araç ve ikametlerinde yapılan aramada, bir kilo 100 gram esrar, bir otomobil, 4 adet cep telefonu, 4 adet sim kart, 4 adet mermer mezar steli ve 9 adet Roma ve Bizans dönemine ait sikke, bir kabartma motifli haç işaretli mermer ele geçirildi.

Acıpayam, Tavas ve Serinhisar ilçelerinde faaliyet gösteren ve liderliğini M.G. isimli şahsın yaptığı örgütün, örgüt adına haksız çıkar elde etmek için internet servisi üzerinden Afyonkarahisar, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Manisa, Muğla ve Siirt illerinde bulunan vatandaşlarla irtibat kurarak sahte altın karşılığında şahısları dolandırdıkları haberi alındı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda, M.G., A.C., E.Ö. ve H.G. isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan şahısların üst, araç ve ikametlerinde yapılan aramada, bir otomobil, 34 bin 500 TL, 3 bin 205 Euro, bin 451 ABD Doları, 5 cep telefonu, 5 sim kart ve 6 fişek ele geçirildi. 2 Olayla ilgili olarak ifadesi alınan 7 şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?