2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Suç örgütüne darbe

Denizli'de, parada sahtecilik ve tarihi eser kaçakçılığı suçlarını işledikleri ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca organize suç örgütlerine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, Denizli'de faaliyet gösteren liderliğini M.K. ve V.D. isimli şahısların yaptığı suç örgütünün, Denizli merkezi, Sarayköy, Buldan, Acıpayam, Çal, Çivril ve Honaz ilçeleri ile Aydın, Isparta, Ankara, İzmir, Manisa, Burdur ve İstanbul'da parada sahtecilik ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ve haksız kazanç sağladıkları haberi alındı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda, adli makamlardan alınan arama kararıyla operasyon düzenlendi.

Denizli ve Sarayköy İlçesinde yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde örgüt lideri oldukları ileri sürülen M.K. ve V.D. isimli şahıslar ile 13 kişi gözaltına alındı. Şahısların üst, ev ve iş yerlerinde eş zamanlı yapılan aramada toplam 5 bin dolar, 200 Euro ve 13 bin 275 TL sahte para ile suçtan elde edildiği değerlendirilen toplam bin 950 TL, 1 adet kuru sıkı tabanca, 13 cep telefonu ve bu telefonlara ait sim kartları ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan 14 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada firarda olan bir kişinin de aranmasına devam edildiği belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 18:19:43
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 18:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?