5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Süper buluş fiyaskosu

Denizli'de hiçbir dış kaynak kullanmadan, kesintisiz ve bağımsız elektrik üreten makina icat ettiğini söyleyen ve Erke Şirketi'nin de aynı şekildeki icadını açıklamasının ardından gündeme gelen Denizlili fırıncı, makinanın nasıl çalıştığını göstermek için işadamlarının katıldığı bir toplantı düzenledi. Makinayı otele kuran ve herkesin nasıl çalıştığını merakla beklediği makina, beynindeki kartın kaybolduğu söylenerek çalıştırılamadı. 

Denizlili fırıncı Fahri Akan, yaklaşık 3 ay önce, kendi kendine enerji üreten makina icat ettiğini belirterek, patent başvurusunda bulunmuştu. Bir süre önce Erke A.Ş. tarafından da, benzer bir enerji üretim makinasının icat edildiğini açıklamasıyla gündeme gelen Fahri Akan, bugün herkesin merakla beklediği makinasını kamuoyuna göstermeye karar verdi. Pamukkale Hierapolis Otel'e yeni icadını kuran Fahri Akan, kürsüye çıkarak işadamlarına yönelik bir konuşma yaptı. Herkesin fizik kurallarına aykırı olduğunu söylediği icadı gerçekleştirebilmek için büyük çaba sarfettiğini belirten Fahri Akan, "Bugüne kadar kaç kitap bitirdim, kaç kişiyle görüştüm ben de bilmiyorum. Bu iş için gecemi gündüzüme kattım. İlk zamanlar büyük sıkıntı çektim. Bunun çalışmayacağını söyleyenler oldu. Sabırla çalıştım. Ege Bölgesi'ni dolaşıp bilgi topladım. Erke Grubu cihazı bulduklarını ancak göstermeyeceklerini açıkladı. Bir şeyler saklanıyor. Bir şeyler gizlilik içinde tutuluyor. Tasarruf cihazı olan, kesintisiz ve bağımsız elektrik üreten makinamızın ne olduğunu ve nasıl çalıştığını göstermek istedim" dedi. 

Konuşmanın ardından icat ettiği makinanın başına gelen Fahri Akan, cihazı tanıttıktan sonra, "Cihazı buraya getirirken içindeki beyin nasıl olduysa kayboldu. Çalınıp çalınmadığını bilmiyorum. Kimsenin günahını almak da istemiyorum. Ancak bu beyin olmazsa çalışması mümkün değil. Beyni yeniden üretip veya kaybolanı bularak gelecek hafta Cuma günü mutlaka cihazı çalıştıracağım" dedi. Büyük bir merakla oteldeki tanıtıma giden sanayici ve işadamları ise tam bir hayal kırıklığına uğradı. Sık sık sorularla bilgi almaya çalışan işadamlarından bazıları, bu tür icatlarda çeşitli aksaklıklar yaşanabileceğini belirterek, cihazın çalıştırılmasını merakla beklediklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 19:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?