3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

SYDV ev sahibi yaptı

Denizli'nin Kale ilçesi ve bazı köylerinde fakir aileler için yaptırılan 10 prefabrik evden dördü törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Kale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla fakir ve yardıma muhtaç aileler için yaptırılan 220 bin TL'ye mal olan 10 prefabrik evden dördünün anahtarları, düzenlenen törenle Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen tarafından hak sahibi ailelere teslim edildi. Anahtar teslim törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Kale Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Beyağaç Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve diğer katılımcılara, Kale Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan tarafından proje hakkında bilgi verildi. Konuklar daha sonra Yenidere, İnceğiz, Esenkaya, Çakırbağ, Ortatepe ve Alanyurt köyünde yaptırılan 10 prefabrik evin dördünün anahtar teslimi nedeniyle düzenlen törene katılmak üzere Çakırbağ köyüne geçti.

Törende bir konuşma yapan Kale Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Kale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne sunulan ve maliyeti 220 bin TL tutan projenin kabul gördüğünü ifade ederek, "Zor durumda olan ve sağlıksız evlerde oturan aileler, sağlıklı ve modern konutlara kavuştular" dedi. Bilgihan, gerçekleştirilen bu proje ile kırsal alanda örnek konutların yapılmasının hedeflendiğini belirterek şunları söyledi: "Evlerin tefrişatı da hayırseverlerimiz tarafından karşılandı. Gerçekleştirilen bu proje aynı zamanda devletin sosyal devlet olma anlayışını yerleştirmek ve göstermek anlamında önemli bir proje olmuştu."

Bu arada çok mutlu olduklarını belirten bir vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?