2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tabela savaşında CHP'nin hukuk zaferi

Denizli  İdare Mahkemesi, belediyenin, CHP'nin Konak İş Merkezi üzerindeki tabelasını, görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle kaldırmak için aldığı kararın yürütmesini durdurdu.

Denizli Belediyesi geçen 30 Ekim'de tebligat gönderek, siyasi popaganda amacıyla AKP'nin Delikliçınar Meydanı'ndaki Çınar İşhanı'nda uzun süredir duran, CHP'nin ise 20 gün önce, valilik binası karşısındaki Konak İş Merkezi'nin çatısına yerleştirdiği tabelaların görüntü kirlliğine neden olduğunu belirtip, kaldırılmasını istedi. Tebligattan bir gün sonra, AKP, iktidara geldikleri günden beri Çınar İşhanı'nın çatısında duran, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan 6x5 metre ebatlarındaki tabelayı kaldırdı. Ancak CHP İl Başkanı Ali Kavak, Deniz Baykal'ın fotoğrafının yer aldığı ‘Teröre son vereceğiz, ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkacağız’ yazılı 6x5 metre ebatlarındaki tabelayı kaldırmayarak, Denizli İdare Mahkemesi'ne başvurdu, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. İdare Mahkemesi, 7 Kasım'da yıkım için tanınan 10 günlük süre dolmadan, yürütmeyi durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararında, “Dava konusu işlemin yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, belediyenin savunmasının alınması ve ara karar sürecine kadar dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verildi” denildi.

CHP İl Başkanı Ali Kavak, mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“AKP binası üzerinde panoda yaklaşık 5 yıldır bir sürü afiş ve slogan gördük. Biz gündeme ilişkin bir tabela asmak istediğimizde hemen işhanı yönetimine bu tabelanın kaldırılması yönünde direktif verildi. Denizli'yi yönetenlerin eşit bir şekilde davranması gerekirdi. Mahkeme şimdi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Doğru olan yapılmış oldu.”

Kavak, “Bu davayı açarken kararın onları da etkileyeceğini biliyorduk. AKP'nin oraya yeni tabela asıp asmayacağını bilemeyiz. Bu kendilerinin kararına kalmış” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 11:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?