7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Tabuta girip eylem yaptılar

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Radyoloji çalışanları, çalışma sürelerinin günlük 5 saatten 9 saate çıkarılmasını ilginç bir eylemle protesto etti.

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü'nde, PAÜ Tıp Fakültesi Kalp Merkezi önünde toplanan Türk Sağlık-Sen üyesi Radyoloji çalışanları, çalışma sürelerinin günlük 5 saatten 9 saate çıkarılmasını protesto etti. Eylemde konuşan Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Raif Kurşunoğlu, günlük çalışma sürelerinin 5 saatten 9 saate çıkarılmasını, Dünya Radyoloji Günü'nde protesto ettiklerini söyledi. Kurşunoğlu, “Sendika olarak radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerinin yükseltilmesini kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Kalp Merkezi önündeki eylemde, bir Radyoloji çalışanı kefen giydirilerek tabuta konuldu. Diğer hastalar ve hasta yakınlarının meraklı bakışları arasında bir süre taşınan tabut, daha sonra hazırlanan masaya konuldu. Tabutun içinde bulunan Radyoloji çalışanının havasız kalmaması için arkadaşları tabutun kapağını bir süre tam olarak kapatmadı. Tabuttan çıkarılan sağlık çalışanı, diğer arkadaşlarıyla birlikte hayalet maskesi taktı ve eylemciler alkışlarla yeni uygulamayı protesto etti. Ellerinde, "Radyasyon vitamin mi?, Radyasyondan ölmek istemiyoruz, 9 saate hayır, Verilen sözler unutuldu" yazılı dövizlerle günlük 9 saatlik çalışma uygulamasına tepki gösteren eylemciler, daha sonra bir saatlik oturma eylemi yaptı.

Protesto eylemi sonrasında, radyoloji çalışanları görevlerinin başına döndü.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 15:12:52
Güncelleme :8 Kasım 2007 Perşembe 15:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alp Bay IP: 193.255.52.xxx Tarih : 8.11.2007 16:49:14

Süper bir eylem olmuş. Tebrikler. Kanser riski taşıyan bu uygulamada arkadaşları destekliyorum.