3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tarihi eser çetesine darbe

TARİHİ ESER OPERASYONLARI

Denizli, Aydın, İzmir, Antalya ve Ankara'da eşzamanlı düzenlenen bir operasyonda, 18 kişi tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca yapılan çalışma sonucunda, Denizli'nin Sarayköy ilçesi, Aydın'ın Nazilli, Kuyucak ve Bozdoğan ilçeleri ile Ankara, İzmir ve Antalya'da faaliyet gösteren suç örgütünün organize olarak nitelikli dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yapmak suçlarını işlemek suretiyle haksız kazanç sağladıkları haberi alındı. Suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesini müteakip adı geçen şüpheli ve kaçak malzemeleri ele geçirmek üzere Denizli, Aydın, Ankara, Antalya ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, liderliğini O.O.'nun yaptığı toplam 18 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda şahıslara ait olduğu belirtilen tarihi eser niteliğinde bir mermer heykel, bir dedektör, tarihi eser niteliği taşıyan 8 mozaik parçası, 5 muhtelif kazı malzemesi, 3 tarihi eser katalogu, bir fotoğraf makinesi, bir bilgisayar harici hard disk, 15 cep telefonu ve bunlara ait sim kart ele geçirildi.

Olayda yakalanan O.O., A.B., B.K., M.A., M.K., H.E., A.A., S.A., M.K., S.G., R.K. H.A.S., R.G., B.G., M.İ., M.B., S.K. ve H.V. isimli 18 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 17:32:04
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 00:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?