3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Tarihi eser operasyonlarına 6 gözaltı

Denizli'de düzenlenen 4 ayrı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, merkeze bağlı Karahayıt ve Gümüşler bölgesinde faaliyet gösteren M.G.,T.A. ve S.Y., Acıpayam Bölgesinde R.Ç. ve H.D. ile Çivril bölgesinde C.Ö. isimli şahısların elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradıkları haberinin alınması üzerine operasyonlar düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlar neticesinde, Karahayıt ve Gümüşler'de 11 adet bronz sikke, 3 adet döküm sikke, bir adet heykelcik büst ve bir adet madalyon, Acıpayam'daki operasyonda bir adet bilezik, bir adet yaka düğmesi, 3 adet taç, bir adet gerdanlık ve bir adet kadın heykeli, Çivril'deki operasyonda da 112 adet bronz sikke, 3 adet Roma dönemine ait sütun, 6 adet Roman dönemine ait sütun başlığı ve bir adet bronz haç ele geçirildi.

4 olayda da ele geçirilen malzemelerin müze müdürlüğüne teslim edildiği, 6 şahsın da ifadesinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?