2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tarihi eser operasyonu: 3 gözaltı

Denizli'de, iki ayrı tarihi eser operasyonunda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, üç kişi de gözaltına alındı.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı'nca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik çalışmalar sonucunda, merkez Başkarcı bölgesinde Z.D. isimli şahsın elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı haberi alındı. Z.D. isimli şahsın faaliyetinin delillendirilmesini müteakiben adli makamlardan alınan arama kararıyla adı geçen şüpheli ve tarihi eserleri ele geçirmek üzere operasyon düzenlendi. Operasyonda, Z.D. yakalanırken, aracında yapılan aramada 323 adet sikke ele geçirildi.

Sarayköy ilçesine bağlı Sığma bölgesinde de Ü.Ş. ve H.H.Ş. isimli şahısların ellerinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradıkları tespit edildi. Bunun üzerine yapılan operasyonda, şahısların üst ve araçlarında yapılan aramada 800 adet sikke ve bir adet toprak testi ele geçirildi.

Her iki olayda ele geçirilen toplam bin 123 adet sikke ve bir toprak testi Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Z.D., Ü.Ş. ve H.H.Ş. isimli şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 11:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?