2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tarihi eser operasyonu

Denizli'de, jandarma tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda 18. yüzyıla ait el yazması Kur'an-ı Kerim ve çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.


Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından eski eser kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, Serinhisar ilçesinde S.G. isimli şahsın elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı haberinin alınması üzerine operasyon yapıldı. Operasyonda bir adet el yazması Kur'an-ı Kerim ele geçirildi. Yapılan çalışmaların derinleştirilmesi üzerine, S.G. isimli şahsın el yazması Kur'an-ı Kerimi A.E. isimli şahıstan aldığının anlaşılması üzerine adı geçen şüpheli şahıs da yakalandı. Ele geçirilen el yazması Kur'an-ı Kerimin yapılan incelemesinde 18-19. yüzyıla ait müzelik değere sahip olduğu tespit edildi. S.G. ve A.E. isimli şüpheli şahıslar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Acıpayam ilçesinde ise B.A. isimli şahsın kaçak kazı yaparak bulduğu tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı haberinin alınması üzerine jandarma tarafından şahsın ev ve bahçesinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 43 sikke, bir haç, 38 obje, bir dedektör, bir av tüfeği ve 2 döküman ele geçirildi. Ele geçirilen eserlerin yapılan incelemesinde, Roma ve Bizans dönemlerine ait müzelik değere sahip oldukları tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli şahısla ilgili tahkikat başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 12:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?