2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Tarihi eser operasyonu

Denizli'de, jandarma tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyonda tarihi eserler ele geçirildi.

Denizli İl Jandama Alay Komutanlığı ekipleri tarafından tarihi kültür mirasının korunması kapsamında yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Buldan İlçesi Yeniçam köyünde tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen M.Y. ve A.T. isimli şahıslar yakın takibe alındı.

Şahısların faaliyetlerinin delillendirilmesini müteakiben ev ve eklentilerine yapılan operasyonda 2 şahıs yakalandı. Yapılan aramalarda Roma dönemine ait 2 mermer sütun, bir kandil parçası, 3 cam kase parçası, bir dedektör ve bir tanıtım CD'si ele geçirildi. İfadeleri alınan şahısların serbest bırakıldığı öğrenildi.

Merkeze bağlı Bağbaşı beldesinde ise tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen A.A., E.Ö. ve A.R.Ö. isimli şahısların ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradıklarını öğrenen jandarma ekipleri, şahısların kullandıkları aracı Denizli-Acıpayam karayolu üzerinde durdurarak arama yaptı. Aramada, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 8 sikke, 2 bilezik, 2 çan, bir kahve tavası, bir fes tepeliği, bir boyun kısığı ve bir bakır tas ele geçirildi. Üç şahıstan E.Ö. ve A.R.Ö.
ifadelerinin alınmasının ardından, A.A. isimli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?